Titulinis » Naujienos » Klaipėdietė - “U15 World Selects Invite Girls” turnyre Bolzane

Klaipėdietė - “U15 World Selects Invite Girls” turnyre Bolzane

2018-05-09
HC ""Klaipėda" informacija
 Šių metų gegužės 1-5 dienomis Italijos mieste Bolzano vyko tarptautinis merginų iki 15 metų ledo ritulio turnyras, organizuojamas LEGACITY Global Sports.
 
Šiemet šiame turnyre dalyvavo 10 komandų: 3 iš JAV, 2 iš Kanados, o taip pat Italijos, Suomijos, Švedijos rinktinės ir Rusijos čempionė - "Nižnij Novgorod" merginų komanda.
 
Dešimta komanda – "SHD GLOBAL", - buvo sudaryta iš merginų, kurios į turnyrą buvo pakviestos pagal rekomendacijas. Šios merginos atvyko iš įvairių šalių– Ispanijos, JAV, Islandijos, Prancūzijos, Norvegijos, Belgijos, Čekijos. Lietuvą atstovavo Klara Miuller - "HC Klaipėda" ledo ritulio klubo auklėtinė. Klara yra labai dėkinga Latvijos moterų ledo ritulio rinktinės trenerei Inarai Zvidrei už rekomendaciją, padrąsinimą ir palaikymą.
 
Pirmąją dieną visų komandų merginos buvo atsitiktinumo principu susikirstytos komandomis ir bandė “priprasti prie ledo”. O gegužės 2-ąją prasidėjo įskaitinės varžybos. "SHD GLOBAL" komanda, vadovaujama trenerių iš JAV, sužaidė 5 įskaitines varžybas. Klara Miuller, surinkusi 5 taškus (trys įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai) kartu su prancūzaite tapo rezultatyviausia savo komandos žaidėja.
 
Deja, komanda visas varžybas pralaimėjo ir liko paskutinėje vietoje. Turnyrą laimėjo ir didžiąją taurę išsivežė “East Coast Selects” komanda iš Šiaurės Amerikos.