Titulinis » Naujienos » Klaipėdoje surengta JAV jaunimo lygų peržiūra

Klaipėdoje surengta JAV jaunimo lygų peržiūra

2015-05-19
hockey.lt informacija
 Klaipėdoje baigėsi keturias dienas trukusi jaunųjų ledo ritulininkų peržiūra, kurią Lietuvoje suorganizavo Latvijos ledo ritulio treneriai.
 
40 jaunųjų ledo ritulininkų nuo 15 iki 19 metų amžiaus savo sugebėjimus rodė keliems Šiaurės Amerikos lygų agentams ir treneriams.
 
11 valstybių ledo ritulininkai iš pradžių laikė testus lengvosios atletikos manieže, vėliau pasidalinę į dvi komandas tarpusavyje žaidė trejas rungtynes Klaipėdos „Akropolyje“.
 
Tokio lygio varžybų Klaipėdos komanda dar nebuvo mačiusi. Susirinkę ledo ritulio gerbėjai ir žaidėjai vieningai pažymėjo, jog tokių greičių dar netekę matyti uostamiestyje.
 
Hockey.lt pakalbinti USHL ir NAHL lygų komandų treneriai tvirtino, jog ypatingų žaidėjų šioje atrankoje nepamatė, tačiau pokalbius vedė ir vienas kitas žaidėjas galbūt prisijungs prie komandų už Atlanto.
 
„Mus labai sudomino vienas latvis, kurio pavardės nenorėčiau atskleisti, nes šiuo metu kalbamės su jo tėvais dėl žaidėjo vykimo kartu su mumis. Jis mums paliko įspūdį, tad tikrai norėčiau matyti jį savo komandoje. Apskritai, žaidėjų lygis čia mūsų nenustebino, to ir tikėjomės. Žinant, kokia konkurencija yra JAV, prasimušti į aukščiausią jaunimo lygą USHL yra labai sunku. Turime pavyzdį, kai Švedijos aukščiausios jaunimo lygos trečias pagal rezultatyvumą žaidėjas išvykęs pas mus nepatekdavo tarp pirmųjų trijų dešimčių lygos žaidėjų, nors pas mus žaidžia ir 16, ir 19 metų ledo ritulininkai“,- sakė Waterloo „Blackhawks“ komandos vyriausiojo trenerio asistentas Steve`as Howarda`as.
 
Peržiūroje dalyvavę skautai užsiminė, jog jiems įsiminė ir vilnietis Patrikas Misiukas, tiesa, jam skautai matė vietą žemesnėse lygose pirmuosius metus už Atlanto. Esą, žaidėjui dar reiktų pribręsti aukštesnio lygio ledo rituliui, tačiau ledo ritulininkas esąs labai perspektyvus.