Titulinis » Naujienos » Klaipėdos taryboje palaimintas ledo ritulio plėtrai itin svarbus SAB projektas

Klaipėdos taryboje palaimintas ledo ritulio plėtrai itin svarbus SAB projektas

2018-09-28
hockey.lt informacija
Ketvirtadienį Klaipėdoje buvo priimtas labai svarbus sprendimas šio regiono ledo ritulio bei viso sporto plėtrai – pritarta sporto aikštelių bazės (SAB) statyboms.
 
Nors kai kurie politikai abejojo, ar šis projektas yra miestui reikalingas, prieš tarybos svarstymą susirinkusių dviejų Klaipėdos ledo ritulio mokyklų atstovai neabejojo dėl šio projekto svarbos miestui. Šios sporto šakos treniruotes lankantiems vaikams ne vienerius metus tenka treniruotis „Akropolio“ ledo arenoje, kuri nėra specializuota, tad joje nebūdavo galimybių rengti pilnaverčių treniruočių. Profesionalams naudotis šiuo ledu būdavo dar sunkiau, nes po jų galingų smūgių ne kartą duždavo stiklai.
 
Nepaisant sudėtingų sąlygų treniruotėms, jaunieji Klaipėdos ledo ritulininkai ne kartą stebino savo pasiektais rezultatais. HC „Klaipėda“ U-10 komanda netgi sugebėjo perrašyti kaimyninės Latvijos ledo ritulio istoriją, kai tapo šios šalies bendraamžių pirmenybių čempionais.
 
Dėl šio projekto svarbos neseniai Klaipėdos savivaldybėje lankėsi ir asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus, kuris pabrėžė tokių projektų reikalingumą šalies ledo rituliui.
 
„Atėjo laikas, kai šalyje pradėjo būti jaučiamas ledo arenų trūkumas. Šita ledo arena Klaipėdoje tikrai labai reikalinga. Žiūrint į ateitį – ir kituose miestuose reikia statyti čiuožyklas. Tai yra svarbiausia, ko šiuo metu trūksta Lietuvoje“, - kalbėjo D. Zubrus.
 
Naujasis SAB projektas šią situaciją Klaipėdoje turėtų pakeisti iš esmės. Šiame sporto komplekse planuojamos dvi ledo ritulio, dailiojo čiuožimo ir greitojo čiuožimo aikštes, kurios gerokai palengvins šių sporto šakų atstovų treniruotes Klaipėdoje. Negana to, komplekse bus ir penkios universalios aikštės, kuriose treniruotes ir varžybas galės rengti rankinio, krepšinio, salės futbolo, tinklinio, teniso ir badmintono atstovai. Taip pat projekte numatytos ir skvošo bei akmenslydžio sportui pritaikytos aikštės.
 
Po diskusijų Taryba nusprendė, jog atidėti šio sprendimo nevalia ir balsavimo metu palaimino SAB projektą – 19 tarybos narių balsavo už, o penki susilaikė. Šio komplekso statyba bei valdymas pagal koncesijos sutartį bus perleistas privačiam partneriui, su kuriuo sutartis būtų pasirašoma 25 metams.