Titulinis » Naujienos » Košmariškas finišas: Lietuvos rinktinė nesugebėjo mesti iššūkio slovėnams (VIDEO)

Košmariškas finišas: Lietuvos rinktinė nesugebėjo mesti iššūkio slovėnams (VIDEO)

2019-05-05
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio rinktinės pasirodymas pasaulio čempionato IA divizione baigėsi nesėkmingai – patyrusi itin skaudžią nesėkmę prieš Slovėniją Lietuvos rinktinė iškrito į žemesnį divizioną, kuriame jiems reikės rungtyniauti kitų metų pirmenybėse.
 
Paskutiniame čempionatu ture Lietuvos rinktinė nesugebėjo pasipriešinti slovėnams – varžovai iškovojo įspūdingą pergalę 9:0. Šis pralaimėjimas lėmė tai, kad paskutinę vietą grupėje užėmę lietuviai kitais metais bus priversti sugrįžti į IB divizioną.
 
Rungtynes aktyviai pradėjo abi komandos, bet Danieliaus Bogdziulio antrą minutę gauta pražanga pakeitė rungtynių eigą. Slovėnams pavyko visas dvi minutes išlaikyti lietuvius užspaustus prie jų vartų ir nors iš pradžių nuo įvarčio Lietuvos rinktinę apsaugojo virpstas, vos pasibaigus nuobaudos minutėms slovėnai galiausiai iš arti nukreipė ritulį į vartus. Puikų komandos draugo perdavimą išnaudojo Robertas Saboličius (03:54 rez. perd. Sabahudinas Kavačevičius, Anže Kopitaras).
 
Savo galimybę realizuoti daugumą turėjo ir lietuviai, kai A. Kopitaras nugriovė Patriką Misiuką, bet lietuviams prie varžovų vartų sekėsi gerokai prasčiau nei varžovams. Nors pirmoje atakos bangoje Lietuvos rinktinei pavyko atlikti keletą pavojingų metimų, antrąją nuobaudos minutę sugrįžti prie oponentų vartų nebepavyko.
 
Kiek vėliau puikią progą išlyginti rezultatą turėjo Arnoldas Bosas. Puolėjas atsidūrė visiškai laisvas prie pat Slovėnijos rinktinės vartų, bet jo metimą atlaikė Luka Gračnaras.
 
Kėlinio pabaigoje laisvės gavo ir ją maksimaliai išnaudojo Janas Drozgas. Pamatęs laisvą erdvę jis greitai iš aikštės kampo prasibrovė iki jos vidurio ir atliko nepriekaištingai tikslų metimą į viršutinį vartų kampą (16:16, rez. perd. Miha Zajcas, Jurijus Repe).
 
Antrojo kėlinio pradžią Lietuvos rinktinė pradėjo aktyviai: iš pradžių D. Bogdziulis surado Emilijų Krakauską, kuriam atsidūrus vienam prieš vartininką teko atlikti metimą nepatogia ranka, su kuriuo varžovų vartininkas susitvarkė. Kiek vėliau panašioje situacijoje atsidūrė ir Aivaras Bendžius, bet ir jam teko mesti tokiu pačiu būdu ir įvarčio pelnyti nepavyko.
 
Po šių epizodų Tadas Kumeliauskas su lazda kliudė varžovo veidą, o teisėjai tokį epizodą įvertino 2+2 nuobauda. Visas keturias minutes Lietuvos rinktinei pavyko apsaugoti savo vartus, bet pasibaigus nuobaudos laikui kartojosi nemaloni pirmojo kėlinio istorija. Šįkart vos išsilyginus sudėtims fantastišką reidą surengė A. Kopitaras, vienas pats įveikęs visą lietuvių gynybą ir pasiuntęs ritulį į vartus (28:16, rez. perd. S. Kovačevičius, R. Saboličius).
 
Dar nespėjus atsitokėti po praleisto įvarčio, lietuviai iš vartų ritulį buvo priversti traukti ir ketvirtą kartą. Metimu iš toli pasižymėjo Tadejus Čimžaras (28:48, rez. perd. Matičius Poplipnikas, Andrejus Hebaras).
 
Progą atsitiesti lietuviams po šio epizodo suteikė patys slovėnai. Iš pradžių M. Zajcas neleistinai stabdė A. Bendžių, o vėliau Blazas Gregorcas prasižengė prieš Ugnių Čižą ir varžovai beveik dvi minutes buvo priversti žaisti aikštėje turint dviem žaidėjais mažiau. Deja, bet išnaudoti šios progos nepavyko: vos kelis metimus per šį laikotarpį atlikę lietuviai nepasižymėjo nepaisant to, jog slovėnai prasižengė ir dar kartą, prailgindami savo mažumos laiką.
 
Neįmušus lietuviams, į mūsų vartus krito dar vienas įvartis. Greitoje atakoje meistriškai Mantą Armalį įveikė Boštjanas Goličičius (34:47, rez. perd. Janas Drozgas, M. Zajcas).
 
Įgijusi solidų pranašumą Slovėnijos rinktinė daugiau atakavo net ir tada, kai jie dar kartą turėjo kiekybinį deficitą ir susikūrė dar vieną puikią progą pasižymėti, kurią neutralizavo Lietuvos rinktinės vartininkas. Visgi, pasibaigus varžovų nuobaudai Kenas Ograjensekas iš arti šeštą kartą rungtynėse pasiuntė ritulį į vartus (39:29, rez. perd. Anže Kuraltas, Miha Verličius).
 
Prieš paskutinį kėlinį M. Armalį vartuose pakeitė Laurynas Lubys.
 
Kėlinio pradžioje itin aktyviai žaidę lietuviai atliko ne vieną bandymą: į vartus metė T. Kumeliauskas ir D. Bogdziulis, bet įvarčio pelnyta nebuvo. Kiek vėliau po gražaus Povilo Verenio reido tiek jam, tiek ir komandos draugams galiausiai nepavyko pasižymėti. Visgi, po Lietuvos rinktinės išpuolių slovėnai sugebėjo atsakyti savo ataka, kur netikėtai ritulio skriejimo kryptį pakeitęs J. Drozgas nuginklavo L. Lubį (49:05, rez. perd. M. Zajcas, B. Goličičius).
 
Kiek vėliau dviem baudos minutėmis buvo nubaustas Edgaras Protčenko, bet žaisdami mažumoje lietuviai susikūrė progą, bet ir vėl pasižymėti nepavyko – šįkart arti tikslo liko P. Misiukas. Nepaisant to, aktyvus lietuvių žaidimas leido išprovokuoti dvi pražangas ir dar kartą pažaisti penki prieš tris, bet ir vėl įvarčio pelnyta nebuvo.
 
Susitikimas lietuviams baigėsi nemaloniai: Aleksandras Magovacas iššovė iš toli (55:23, rez. perd. Luka Kalanas), o J. Drozgas sugebėjo pasiekti „hat-tricką“ (59:01, rez. perd. L. Kalanas).
 
Geriausiu mačo žaidėju Lietuvos rinktinėje išrinktas Tadas Kumeliauskas. Tuo tarpu geriausias Lietuvos rinktinės žaidėjas visame čempionate – Dainius Zubrus.