Titulinis » Naujienos » Kuriozas Anglijoje: be traumuoto D.Pliskausko žaidusi „Phantoms“ patyrė du pralaimėjimus, tačiau prasibrovė į finalą

Kuriozas Anglijoje: be traumuoto D.Pliskausko žaidusi „Phantoms“ patyrė du pralaimėjimus, tačiau prasibrovė į finalą

2018-03-25
hockey.lt inf.
 Be traumuoto 37-erių metų Lietuvos rinktinės puolėjo Dariaus Pliskausko rungtyniavusi Piterboro „Phantoms“ ekipa Anglijos „NIHL 1“ čempionato pusfinalyje šeštadienį svečiuose 2:4 (1:2, 0:2, 1:0), o sekmadienį namuose 4:6 (1:0, 2:3, 1:3) pralaimėjo Svindono „Wildcats“ ledo ritulininkams, tačiau dėl pastarosios komandos aplaidumo prasibrovė į šio diviziono finalą bei į Koventryje balandžio 7-8 dienomis vyksiantį NIHL finalinį ketvertą.
 
Nors pirmose rungtynėse „Phantoms“ patyrė pralaimėjimą, tačiau vėliau paaiškėjo, kad „Wildcats“ komandoje rungtyniavo žaidėjas, kuris nėra sužaidęs 25 proc. rungtynių lygoje, o pagal NIHL taisykles - už tokį pažeidimą „Phantoms“ buvo įskaityta techninė pergalė rezultatu 5:0.
 
Galutinėje įskaitoje „Phantoms“ šventė pergalę rezultatu 9:6 ir kurioziškai žengė toliau.
 
Reguliariame sezone „Phantoms“ ir „Wildcats“ susitiko aštuonis kartus, iš kurių net šešis sykius pergalę šventė D.Pliskausko ekipa, kartą buvo sužaista lygiosiomis, o sykį - pergale džiaugėsi „Wildcats“. Net penkios tarpusavio rungtynės baigėsi tik vieno įvarčio skirtumu.
 
„Wildcats“ turnyrinėje lentelėje užėmė trečią vietą ir vos 8 taškais nusileido antroje vietoje likusiai „Phantoms“ komandai.
 
D.Pliskauskas per 32 reguliariojo sezono rungtynes yra įmušęs 21 įvartį ir atlikęs 26 rezultatyvius perdavimus.