Titulinis » Naujienos » Laisvą dieną – pramogos akmenslydžio takeliuose

Laisvą dieną – pramogos akmenslydžio takeliuose

2014-12-09
hockey.lt informacija
 Pasaulio dvidešimtmečių ledo ritulio čempionato II diviziono A grupėje Taline antradienis laisva diena. Laisva nuo varžybų, tačiau ne nuo ledo.
Komandos pasirinko įvairius laisvalaikio praleidimo būdus, o Lietuvos rinktinė jėgas išbandė „Tallinn“ arenos akmenslydžio takeliuose.
 
 
Arena, kurią kasdien su sveiku pavydu mini rinktinės delegacijos nariai, turi ne tik 5000 žiūrovų talpinančią pagrindinę aikštę, tačiau ir dvi treniruočių bei tris akmenslydžio takus.
 
Tad „Tondiraba“ gyvenamajame rajone pastatytas kompleksas, aplink kurį gyvena daugiausiai rusakalbiai, labai populiarus.
 
Nors arena iš lauko atrodo paprastai, viduje išties gražu, jauku, o svarbiausia - daug ledo.
 
 
Akmenslydžio takus išbandę lietuviai žaidė penketukas prieš penketuką.
 
Pilni gerų emocijų žaidėjai gana greit perprato žaidimo subtilybes ir perkando akmenų metimo techniką.
 
 
Rankos taiklumą išmėgino ir trenerių štabas.
 
Komandai pavyko atsipalaiduoti po pirmųjų sunkių dviejų dienų, tačiau priekyje laukia dar trys ne ką mažiau sunkios rungtynės.
 
Treneriai vienu balsu tvirtina, jog čempionate susirinko itin vienodo pajėgumo komandos ir tikėtis galima visko. Žaidėjams teks atiduoti aikštėje visas jėgas ir demonstruoti komandinę dvasią, o ne ieškoti pergalės po vieną.
 
 
Antrosios čempionato dienos paskutinėse rungtynėse Estija 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) tik rungtynių pabaigoje palaužė Rumunijos pasipriešinimą.
 
Tad čempionato turnyrinėje lentelėje karšta. Taškų kol kad neprarado tik Didžioji Britanija. Savo argumentų dar turi Nyderlandai, kurių žaidėjai nevaldė nervų per ir po rungtynių su Korėja.
 
Trečiadienį trečiąją čempionato dieną Lietuva kovos su kovingąja Korėja, kuri demonstruoja greitą, gal kiek chaotišką, tačiau labai kovingą ledo ritulį. Korėjiečiai čempionate dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.
 
Pasaulio U-20 ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės turnyrinė lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):
 
1. Didžioji Britanija  2  2  0  0  0  9:6     6 
2. Korėja                2  1  1  0  0  7:5     5
3. Estija                 2  1  0  1  0  7:5     4
4. Lietuva               2  0  1  0  1 10:10   2
5. Rumunija            2  0  0  1  1  7:10   1
6. Nyderlandai         2  0  0  0  2  4:7    0