Titulinis » Naujienos » Latvijos aukščiausioje lygoje registruoti penki lietuviai

Latvijos aukščiausioje lygoje registruoti penki lietuviai

2020-09-02
hockey.lt informacija
Netrukus startuosiančioje Latvijos ledo ritulio aukščiausioje lygoje (OHL) 2020-2021 metų sezonui registruoti penki Lietuvos ledo ritulininkai.
 
Kaip ir praėjusį sezoną „lietuviškiausia“ išlieka „Liepaja“ komanda. Į aukso medalius besitaikantis klubas po praėjusio sezono sugebėjo išsaugoti beveik visą ekipos branduolį, o tarp jų ir visus tris praėjusį sezoną Liepojoje žaidusius lietuvius: gynėją Paulių Rumševičių bei puolėjus Marką Kaleinikovą ir Karolį Krasilnikovą.
 
Ir vėl lietuvių savo gretose turės „Dinaburga“ klubas. Į šią ekipą po dviejų metų JAV jaunimo lygose keliasi 18-metis puolėjas Kristupas Blažys. Daugpilio miestas šiam ledo ritulininkui nėra svetimas – būtent šio miesto reprezentacinėje jaunimo ekipoje lietuvis žaidė prieš išvykdamas už Atlanto.
 
Pagrindinėje „Dinaburga“ sudėtyje registruotas ir 17-metis Domas Janušonis. Ne pirmus metus šio klubo struktūroje tobulėjantis gynėjas praėjusį sezoną išbandė savo jėgas aukščiausioje Latvijos jaunimo lygoje (JAHL), o šiemet gali tikėtis debiuto ir tarp stipriausių šalies klubų.
 
2020-2021 metų Latvijos čempionate varžysis septyni klubai – po praėjusio sezono iš lygos pasitraukė viena stipriausių pastarųjų metų Latvijos komandų „HK Kurbads“. OHL sezono startas numatytas jau rugsėjo 5 dieną, tačiau lietuvių klubams savo pirmųjų rungtynių teks laukti lygiai savaitę: rugsėjo 9 dieną „Liepaja“ namuose priims „HS Riga“ klubą, o „Dinaburga“ išvykoje kausis su „Zemgale“ klubu.