Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionate atidavė širdį ir iškovojo bronzą! (3 VIDEO, kapitonas liko be barzdos)

Ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionate atidavė širdį ir iškovojo bronzą! (3 VIDEO, kapitonas liko be barzdos)

2016-04-24
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinė kantriu darbu ant ledo kūrė stebuklą, kurį sekė visa ledo ritulio bendruomenė. Ir sukūrė šventę sporto šakos gerbėjams, pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione buvusi per plauką nuo didžiausios pastarojo laikmečio sensacijos, tačiau po pratęsimo pralaimėjusi kovą Kroatijai 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1) ir iškovojusi neįtikėtina kantrybe paženklintą bronzą.
 
Įvartį lietuviams pelnė: Donatas Kumeliauskas (54:19, Danielis Bogdziulis, Arnoldas Bosas).
 
Varžovų gretose pasižymėjo Maiklas Glumacas (19:11, dauguma, Davidas Brine, Kenny Macaulay).
 
Lietuvos rinktinė susikaupusi pradėjo rungtynes ir pirmoji sukūrė pavojingą momentą prie varžovų vartų, kai Paulius Gintautas galėjo išvesti komandą į priekį.
 
Vėliau iniciatyvą perėmė Kroatija, kuri turi neginčijamą persvarą, o lietuviai kantriai gynėsi.
 
Koją pakišo baudos minutės. Rolando Aliukonio pražangą išnaudojo patyręs Kanados kroatas Maiklas Glumacas, pasiuntęs ritulį virš vartininko Artūro Pavliukovo peties.
Po pirmo kėlinio Kroatija pagal metimus pirmavo 17-11.
 
Antrajame kėlinyje neturintys ko prarasti lietuviai ėmė didinti spaudimą varžovų žvaigždėms, dažniau lankytis jų gynybos zonoje, tačiau metimų buvo mažai.
 
Pavojingą momentą prie varžovų vartų sukūrė 19-metis Artūras Laukaitis ir 18-metis Ilja Četvertakas, tačiau pritrūko taiklaus metimo.
 
Realiausią šansą išlyginti rezultatą turėjo Nerijus Ališauskas, kuris buvo išvestas vienas prieš vartininką, tačiau nusprendė nemesti, o perduoti ritulį puolėjui.
 
Po dviejų kėlinių pagal metimus karaliavo Kroatija 27-15.
 
Lietuvos rinktinės jaunimas didino apsukas ir vis dažniau būdavo greitesni už pripažintas kroatų žvaigždes. Iš žaidimo išvis išjungę Borną Renduličių lietuviai itin kantriai dirbo gynyboje ir ieškojo galimybių prie varžovų vartų.
 
Šansas atsirado rungtynių pabaigoje, tačiau A.Bosas neišnaudojo fantastiškos progos.
 
Trečiojo kėlinio pabaigoje skubėjo kroatai, kuriems reikėjo pergalės pagrindiniu laiku, o pasibaigus trečiajame kėliniui rankas į viršų kėlė lietuviai. Tribūnose pergalės šokį ėmė šokti Ukrainos žaidėjai – lietuvių lygiosios pagrindiniu laiku lėmė, jog bilietą į aukštensnį divizioną iškovojo Ukraina.
 
Tačiau tai buvo ne pabaiga. Emocijos prasiveržė pratęsimo metu. Kroatai ir toliau bombardavo nuostabias rungtynes sužaidusį Artūrą Pavliukovą, o komandos kapitonas Mindaugas Kieras susimušė su nesportiškai sužaidusiu Igoriu Jacmenjaku. Lietuvis smūgiu kruša tiesiog padėjo kroatą ant ledo, tačiau užsidirbo 10 minučių nuobaudą už netinkamus žodžius teisėjams.
 
Kroatija gavo šansą iškovoti pergalę prasižengus Vytautui Jagelavičiui, tačiau neišnaudojo kiekybinės persvaros.
 
Baudinių serijoje ir vėl nepasisekė A.Bosui, kuris pirmuoju bandymu paguldė varžovų vartininką, tačiau pritrūko tikslumo.
 
Kroatams pergalę išplėšė Ivanas Jankovičius, kuris antruoju baudinių serijos smūgiu įmušė pergalingą įvartį.
 
D.Kumeliausko ir Artūro Katulio bandymai buvo nesėkmingi.
 
Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos komandoje pripažintas Vytautas Jagelavičius.
 
„Sunku pasakyti, ko pritrūko iki aukso. Gal truputį tikslumo, gal sėkmės. Tačiau ir trečioji vieta mums, iš kurių mažai kas tikėjosi medalių, labai geras rezultatas. Tokią sėkmę lėmė žaidėjų drausmė ir nurodymų vykdymas, kuriuos mums davė treneriai“,- sakė geriausias rungtynių žaidėjas.
 
 
 
Viso čempionato geriausiu Lietuvos ledo ritulininku išrinktas Nerijus Ališauskas.
 
Po apdovanojimų ceremonijos džiūgavo ir žaidėjai ir tribūnose susirinkę negausūs rinktinės sirgaliai – Lietuvos rinktinė pademonstravo kovingumo pavyzdžius ir čempionate kovėsi su daug pajėgesniomis komandomis, kurioms lietuviai galėjo priešpastatyti tik neįtikėtiną kantrybę ir kruviną darbą gynyboje.
 
„Tai neįtikėtina – mes buvome arti aukso, tačiau ir bronza yra fantastiškas pasiekimas. Vyrai buvo nuostabūs ir Lietuva turi jais didžiuotis“,- po spaudos konferencijos sakė vyriausiasis treneris Berndas Haake.
 
 
 
 
Po apdovanojimų rūbinėje M.Kieras ėmėsi tesėti pažadą ir nusiskuto trejus metus puoselėtą barzdą, likęs tik su ūsais.
 
 
 
 
Lietuvos rinktinė bronzos apdovanojimus iškovojo trečius metus paeiliui, nepaisant vis jaunėjančios komandos ir kartų kaitos.
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Ukraina                  5   4   0   0    1  20:6   12
2. Didžioji Britanija       5   4   1   0    1  23:7   11
3. Lietuva                  5   3   0   1    1  15:14  10
4. Kroatija                 5   2   1   0    2  20:14   8
5. Estija                   5   1   0   1    3  12:22   4
6. Rumunija                 5   0   0   0    5   5:32   0