Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio rinktinė sieks "Trijų jūrų taurės" turnyrą užbaigti pergale prieš Estiją

Ledo ritulio rinktinė sieks "Trijų jūrų taurės" turnyrą užbaigti pergale prieš Estiją

2021-04-21
hockey.lt informacija
 Šiandien Lenkijoje bus sužaistos paskutinės „Trijų jūrų taurės“ turnyro rungtynės, po kurių paaiškės galutinė rikiuotė. Tarptautiniame turnyre dalyvauja ir Lietuvos ledo ritulio rinktinė, kuri trečiadienį turės paskutinę progą iš turnyro sugrįžti iškovojus bent vieną pergalę.
 
Po nesėkmėmis pasibaigusių rungtynių prieš Latvijos U-23 rinktinę (0:5) ir šeimininkę Lenkiją (1:8), Lietuvos rinktinė turnyrą užbaigs susitikimu su estais. Estijos nacionalinei rinktinei šiame turnyre taip pat nepavyko iškovoti taškų: po pralaimėjimo 1:6 lenkams, antrose turnyro rungtynėse estai net 0:14 neturėjo vilčių rungtynėse su latviais.
 
Galima neabejoti, kad dar prieš turnyrą abi rinktinės į šias rungtynes žiūrėjo kaip į dvikovą, kurioje šansų pergalei bus daugiausiai, o turnyro pradžia tik patvirtino tokias mintis. Tiek vieniems, tiek ir kitiems, tarpusavio rungtynės bus galimybė užmiršti skaudžias nesėkmes prieš kur kas galingesnes sudėtis surinkusias Latvijos ir Lenkijos rinktines.
 
Prieš šį turnyrą Estijos rinktinė komplektuodama komandą susidūrė su tomis pačiomis problemomis kaip ir lietuviai: rinktinei negalėjo padėti ne vienas patyręs žaidėjas, tad į Lenkiją estai išvyko savo gretas papildę perspektyviausiu šalies jaunimu.
 
Patirties Estijos rinktinėje netrūksta tik vartininkų tarpe, o estų gynybos grandis šio turnyro metu yra itin jauna. Vyriausias šios grandies žaidėjas Estijos rinktinėje neseniai atšventė 22-ąjį gimtadienį, o net du gynėjai yra gimę 2004 metais ir nėra žaidę ne tik nacionalinėje rinktinėje bet ir nėra vilkėję jokios jaunių ar jaunimo rinktinių aprangos.
 
Septintus metus su Estijos rinktine dirbančiam Suomijos specialistui Jussiui Tupamakiui šį kartą teko dirbti su gerokai jaunesniais žaidėjais nei įprastai, tačiau nemažai Estijos ledo ritulininkų rungtyniauja būtent šioje šalyje, tad sezono metu jis turėjo galimybę sekti savo auklėtinių pasirodymus. Tiesa, didžioji dauguma estų žaidžia žemesnėse Suomijos lygose arba šios šalies jaunimo lygose.
 
Daugiausiai problemų šioje rinktinėje varžovams gali pridaryti būtent Suomijoje žaidžianti trijulė: antroje pagal pajėgumą lygoje žaidžiantis Markas Miitanenas ir laipteliu žemiau rungtyniaujantys Artemas Gornostajevas bei Andre Linde. Pastarasis yra ir vienintelio estų įvarčio šiame turnyre autorius.
 
Šiame susitikime lietuviams turėtų atsirasti žymiai daugiau galimybių puolime, ypač tuomet, kai ant ledo bus jauniausi estų gynybos grandies atstovai. Pirmose turnyro rungtynėse lietuvių spaudimas prie varžovų vartų ne kartą leido atimti ritulį pavojingose zonose, tačiau tą kartą išnaudoti šių situacijų mūsų šalies atstovams nepavyko. Panašių progų turėtų atsirasti ir šiandien, tad progų realizacija vaidins labai svarbų vaidmenį sprendžiant galutinę rungtynių baigtį.
 
Lietuvos rinktinė šiose rungtynėse turės puikią progą susigrąžinti pranašumą tarpusavio akistatose: 2019 metų pabaigoje estai 3:2 palaužė mūsų ekipą ir nutraukė penkių iš eilės lietuvių pergalių seriją.
 
Lietuvos ir Estijos rungtynių Katovicuose startas 14:30 val.