Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio rinktinės - rekordinėse IIHF reitingo pozicijose

Ledo ritulio rinktinės - rekordinėse IIHF reitingo pozicijose

2020-04-24
hockey.lt informacija
Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) paskelbtame 2020-ųjų metų ledo ritulio rinktinių reitinge, Lietuvos rinktinės gerino savo pozicijas ir dabar užima aukščiausias pozicijas per visą šalies istoriją.
 
Dėl pasaulinį sportą įšaldžiusio COVID-19 viruso grėsmės atšaukus šių metų pasaulio čempionatus, Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė neturėjo galimybės papildyti savo reitinginių taškų skaičiaus, bet nepaisant to, atnaujinus reitingą ji pagerino savo poziciją. Aplenkusi Japoniją, Lietuvos rinktinė 2020-ųjų metų reitinge rikiuojasi 23-oje vietoje.
 
23-oji pozicija –  pakartota aukščiausia reitingo vieta per visą šalies ledo ritulio istoriją. Tokias aukštumas ledo ritulininkai buvo pasiekę vos kartą, prieš daugiau nei dešimtmetį, kai 23-oje pozicijoje ji buvo reitinguojama 2008-2010 metų laikotarpiu.
 
Po praėjusių metų gruodį įvykusio debiuto pasaulio moterų ledo ritulio čempionate, IIHF reitinge pirmą kartą reitinguojama ir Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė. 360 reitingo taškų už savo debiutinį pasirodymą Bulgarijoje gavusios lietuvės reitinge klasifikuojamos 40-oje vietoje.
 
IIHF reitingo viršūnėse pokyčių šiemet nėra: vyrų reitingo lyderiais ir toliau išliko kanadiečiai, o moterų reitingo viršūnėje išsilaikė JAV rinktinė.