Titulinis » Naujienos » Ledo ritulio tvirtovėje – Elektrėnuose – kartu su „Energijos“ žaidėjais gyvenimiška patirtimi dalijosi ir „Žalgirio“ žvaigždės

Ledo ritulio tvirtovėje – Elektrėnuose – kartu su „Energijos“ žaidėjais gyvenimiška patirtimi dalijosi ir „Žalgirio“ žvaigždės

2015-04-23
LRK "Energija" informacija
 Elektrėnų bibliotekos prieigose dar gerokai prieš renginį būriavosi Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo gerbėjų su mėgstamos komandos šalikais. Aistruoliai nekantriai laukė atvykstančių „Žalgirio“ puolėjų Dariaus Songailos ir Pauliaus Jankūno. O kai vietas prieš auditoriją jau užsiėmė Lietuvos krepšinio žvaigždės, salė griausmingomis ovacijomis pasitiko ir šiek tiek vėluojančius, prieš kelias dienas pasaulio čempionate Olandijoje bronzos medaliais pasidabinusius ledo ritulininkus – charizmatiškąjį nacionalinės rinktinės ir Elektrėnų „Energijos“ senbuvį Mindaugą Kierą ir vieną talentingiausių jaunosios kartos ledo ritulininkų Aivarą Bendžių. 

Jaukiame žinomo sporto komentatoriaus Sauliaus Nalivaikos vedamame pašnekesyje buvo paliesta ne viena tema: profesionalaus sportininko rutina, kelias į pergales, traumos, praradimai ir pasiekimai, rodomas pavyzdys visuomenei. „Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas pabrėžė, kad visuomenei žinomas atletas turi pavyzdingai elgtis visose gyvenimo situacijose, nes viena nedidelė klaida gali kainuoti labai daug. Sportininkai juokavo, kad dabar krėsti išdaigas daug sunkiau nei prieš dvidešimt metų, nes informacinių technologijų amžiuje kiekvienas smalsuolis gali mobiliuoju telefonu demaskuoti, pavyzdžiui, svarbių varžybų išvakarėse naktiniame klube besilinksminančią garsenybę.

Auditorija domėjosi, ar įmanoma suderinti profesionalaus sportininko varžybų ir treniruočių grafiką su studijomis. Aukštąjį išsilavinimą aktyviai sportuodami įgiję M. Kieras, D. Songaila ir P. Jankūnas patikino, kad sunku, tačiau įmanoma. Jaunasis A. Bendžius prisipažino kol kas nepradėjęs studijuoti, tačiau sakė tikrai ketinantis kibti į mokslus netolimoje ateityje. 

Į klausimą, ar dideli pinigai nesugadina dar tik pradedančio karjerą jauno sportininko, olimpinis prizininkas, kelių elitinės NBA lygos klubų duonos ragavęs D. Songaila pasakojo, kad pirmąjį atlygį gavo tik sulaukęs 25-erių. Iki to laiko jis tobulėjo JAV studentų krepšinio lygoje, kur atlyginimo jauni krepšininkai negauna, o pragyvena iš universiteto skiriamos stipendijos. 

Renginio pabaigoje sportininkų, o kartu ir žiūrovų, laukė siurprizas – linksmasis protų mūšis. Krepšininkai turėjo atsakyti į klausimus apie ledo ritulį, o ledo ritulininkai – apie krepšinį. Sportininkams pagelbėjo iš salės pakviesti jaunieji gerbėjai. Jiems atiteko bilietai į „Žalgirio“ rungtynes, taip pat paties M. Kiero marškinėliai. 

Aktyviausiems, daugiausiai klausimų uždavusiems žiūrovams ledo ritulininkai padovanojo suvenyrinių ritulių su parašais, o visi norintieji galėjo gauti ir krepšininkų autografus ant „Žalgirio“ klubo dovanotų kalendorių ir kolekcinių kortelių. P. Jankūnas bibliotekos direktorei Genovaitei Dapkevičienei ir „Lietuvos energijos“ vadovui Daliui Misiūnui padovanojo specialiai „Žalgirio“ kubo 70-mečiui skirtus albumus. „Žalgirio“ ir „Energijos“ klubams 2014 m. skirta parama iš „Lietuvos energijos“ paramos fondo.

Šis renginys buvo jau dešimtasis iš renginių ciklo „Lietuvos energijos gamyba“ pristato“. Nemokamus socialinius renginius bendrovė organizuoja bendradarbiaudama su Elektrėnų savivaldybės viešąja biblioteka.