Titulinis » Naujienos » Lenkijos rinktinė užsitikrino pirmą I diviziono B grupės vietą

Lenkijos rinktinė užsitikrino pirmą I diviziono B grupės vietą

2014-04-24
Sportas.lt informacija
 Ketvirtadienį Vilniuje vykstančiame pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės turnyre nugalėtojų vardą ir kelialapį į aukštesnį divizioną užsitikrino Lenkijos rinktinė, kuri turnyro lyderių dvikovoje 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) nugalėjo Kroatijos rinktinę.
 
Lenkai du metus iš eilės I diviziono B grupėje užėmė antrąsias vietas, o A grupėje paskutinį kartą yra žaidę 2008 metais.
 
Pirmasis įvartis į Kroatijos rinktinės vartus krito sužaidus mažiau nei 10 minučių, kuomet Sebastianas Kowalowka nuginklavo kroatų vartininką Mate'ą Tomljenovičių (1:0). Antrasis įvartis į Kroatijos rinktinės vartus įkrito jau antrąjame kėlinyje - šį kartą tiksliai smūgiavo Marcinas Koluszas (2:0).
 
Nors atrodė, kad iniciatyvą Lenkijos rinktinė išlaikys iki rungtynių pabaigos, tačiau 33-ią rungtynių minutę skirtumą sušvelnino Dominikas Kanaetas (1:2) ir sugrąžino intrigą į rungtynes.
 
Trečiame kėlinyje vyko lygi kova, tačiau pirmieji suklydo kroatai. 56-ą rungtynių minutę gražų įvartį apčiuožęs vartus ir suklaidinęs vartininką pelnė Sebastianas Kowalowka bei padidino lenkų pranašumą iki dviejų - 3:1.
 
Paskutinį tašką rungtynėse padėjo Leszekas Laszkiewicz, kuris ketvirtąjį lenkų įvartį įmušė į tuščius Kroatijos rinktinės vartus.
 
Lenkijos rinktinei liko sužaisti vienas rungtynes su Didžiosios Britanijos atstovais, kurios bus tik formalumas.
 
Lietuvos ledo ritulio rinktinė ketvirtadienį 20:00 val. susigrums su Rumunija, tačiau galutinė lietuvių pozicija spręsis šeštadienio rungtynėse su Kroatija.