Titulinis » Naujienos » Lietuva pademonstravo kovingumą ir parklupdė Korėją (VIDEO po rungtynių, įvarčiai, komentaras)

Lietuva pademonstravo kovingumą ir parklupdė Korėją (VIDEO po rungtynių, įvarčiai, komentaras)

2014-12-10
hockey.lt informacija
Pasaulio dvidešimtmečių ledo ritulio čempionato II diviziono A grupėje Estijoje trečiąją rungtynių dieną Lietuvos rinktinė susitiko su pralaimėjimų turnyre nepatyrusia Korėjos komanda.
 
Po atkaklios kovos Lietuvos jaunimas nugalėjo Korėją rezultatu 5:1 (0:0, 4:1, 1:0) ir išsaugojo šansus kovoti dėl pačių aukščiausių vietų čempionate.
 
Lietuvos rinktinei norint išsaugoti šansus kovoti dėl čempionato aukščiausių vietų, rungtynėse buvo būtina pergalė. Dvikovos svarbą pabrėžė treneriai, prašę auklėtinių žaisti atidžiai gynyboje.
 
Rungtynių pradžioje abi komandos žaidė atsargiai, tik kėlinio viduryje rinktinės vis dažniau ėmė grasinti viena kitos vartams. Tačiau ypatingų progų nesukūrė nė viena komanda, o lietuviai pasižymėjo dviem pašalinimais iš aikštelės.
 
Antrajame kėlinys sunkus lietuvių darbas ėmė duoti vaisių. Iš pradžių Domantas Čypas smūgiu iš toli išnaudojo kiekybinę persvarą (27:51, Danielius Nomanovas). Korėja greitai grąžino lygų rezultatą po Young Ju Mun`o smūgio (29:45), tačiau lietuviai po truputį didino spaudimą varžovų vartams.
 
Iš pradžių korėjiečiai prispaudė kūnu ritulį vartininko aikštelėje ir buvo nubausti baudos smūgiu, kurį realizavo D.Nomanovas (32:40). Kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinė pasiuntė net du linkėjimus į varžovų rūbinę. Simonas Gorelis iš toli paleido ritulį, kurio varžovų vartininkas nematė – 3:1 (39:30, Ilja Četvertakas). Dar po 20 sek. gražiai sužaidė Ugnius Čižas (39:52), lazda sužaidęs kaip teniso rakete ir ritulį pasiuntęs į pasimetusio varžovų vartininko vartus.
 
Paskutiniajame kėlinyje korėjiečiai niekaip nerado kelio link lietuvių vartų, o sukūrę pavojingą situaciją susidurdavo su tikra siena vartuose – Simu Baltrūnu.
 
Iki trečiojo kėlinio pabaigos likus šiek daugiau nei 8 minutėms, Korėja ėmė žaisti „va bank“. Pakeitę vartininką šeštu aikštės žaidėju varžovai tikėjosi įvarčio ir persilaužimo.  Netrukus Lietuvos žaidėjai patys padovanojo varžovams idealų šansą perlaužti rungtynių eigą, kai liko trise prieš penkis. Tačiau ir tai nepadėjo Korėjos rinktinei pramušti S.Baltrūno.
 
Ir toliau rizikavę varžovai buvo nuraminti įvarčiu į tuščius vartus, Dar kartą pasižymėjo D.Nomanovas (59:34).
 
Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos komandoje pripažintas gimtadienį švenčiantis S.Gorelis.
 
Jo komanda sugrįžo į kovą dėl aukščiausių apdovanojimų, po apmaudaus pralaimėjimo D.Britanijai, paminėjo ir komandos vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas.
 
„Komanda sunkiai dirbo ir vykdė nurodymus ir tai buvo raktas į pergalę. Dvikova buvo nervinga, tačiau nusiraminus ir sunkiai dirbant gynyboje pavyko iškovoti pergalę. Ruošiamės kitoms rungtynėms ir keliame tik aukščiausius tikslus“,- sakė A.Ciprusas.
 
Varžovai į vartus metė 37 kartus, lietuviai – 35.
 
Pasaulio U-20 ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės turnyrinė lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):
 
 
1. Didžioji Britanija  2  2  0  0  0  9:6     6 
2. Lietuva               3  1  1  0  1 15:11   5
3. Korėja                3  1  1  0  1  8:10    5
4. Estija                 2  1  0  1  0  7:5     4
5. Rumunija            2  0  0  1  1  7:10   1
6. Nyderlandai         2  0  0  0  2  4:7    0