Titulinis » Naujienos » Lietuviai ištempė „Comet“ į pergalę, I. Četvertakas pelnė pirmąjį įvartį Norvegijoje

Lietuviai ištempė „Comet“ į pergalę, I. Četvertakas pelnė pirmąjį įvartį Norvegijoje

2018-12-02
hockey.lt informacija
 Sėkmingą mačą antroje Norvegijos lygoje „1. Divisjon“ sužaidė „Comet“ ekipai atstovaujanti lietuvių trijulė: Paulius Gintautas, Ilja Četvertakas ir Ugnius Čižas, kurių pastangų dėka šis klubas pratęsė savo pergalių seriją lygoje.
 
Sekmadienio rungtynėse prieš „Nidaros“ komandą lygos lyderiams sekėsi sunkiai: trečiajame kėlinyje jie turėjo vytis varžovus, o klubams teko žaisti pratęsimą, kuriame pranašesni buvo būtent „Comet“ ledo ritulininkai, iškovodami pergalę 3:2.
 
Visi trys „Comet“ įvarčiai turėjo ryškų lietuvišką prieskonį: pirmąjį rungtynių įvartį išnaudodamas kiekybinę persvarą pelnė pirmą kartą žaisdamas šioje šalyje tiksliai smūgiavęs I. Četvertakas, rezultatą trečiajame kėlinyje išlygino P. Gintautas, o pratęsime žaidžiant formatu 3 prieš 3, ant ledo buvę U. Čižas ir jau minėtas P. Gintautas atliko rezultatyvius perdavimus lemiamo įvarčio autoriui.
 
Be didelio indėlio į įvarčius lietuviai buvo pastebimi ir rinkdamiesi baudos minutes: į konfliktą su varžovu trečiame kėlinyje įsivėlęs I. Četvertakas gavo 4 baudos minutes, už nesportišką elgesį P. Gintautui buvo skirta 10 minučių drausminė nuobauda, o U. Čižas kartą ant nubaustųjų suolelio sėdosi atlikti mažąją nuobaudą.
 
Šios komandos tarpusavyje buvo susitikusios ir vakar, kuomet „Comet“ triumfavo 5:3. Tuomet iš lietuvių pasižymėjo vienintelis P. Gintautas, kuris tose rungtynėse taip pat pelnė įvartį.
 
Po šio savaitgalio „Comet“ išlaikė lyderių poziciją „1. Divisjon“ pirmenybėse, artimiausius varžovus lenkdami trimis taškais.