Titulinis » Naujienos » Lietuviai padėjo „Comet“ įveikti pagrindinius varžovus ir išlaikyti maksimalią intrigą

Lietuviai padėjo „Comet“ įveikti pagrindinius varžovus ir išlaikyti maksimalią intrigą

2019-02-13
hockey.lt informacija
Norvegijos antroje lygoje („1. Divisjon“) svarbią pergalę iškovojo ir iš kovos dėl vietos aukščiausioje šios šalies lygoje neiškrito „lietuviškoji“ „Comet“ komanda.
 
Trijų lietuvių į priekį vedama Haldeno ekipa trečiadienį namuose 6:3 susitvarkė su savo pagrindiniais varžovais „Gruner“ ledo ritulininkais. Šiose rungtynėse lietuviai buvo pastebimi ir rezultatyvūs: Paulius Gintautas pelnė pirmąjį, o Ilja Četvertakas – paskutinį komandos įvarčius, o Ugnius Čižas atliko net keturis rezultatyvius perdavimus.
 
Po šio susitikimo tarp šių ekipų įsivyravo lygybė, tačiau jei situacija per likusius turus nesikeis, antrąją vietą užims ir dėl vietos aukščiausioje lygoje kovos būtent mūsų šalies atstovų ekipos varžovai. Į priekį savo varžovus „Comet“ praleistų dėl itin apmaudžios priežasties: nepaisant to, kad tarpusavio akistatose abu klubai pergalėmis džiaugėsi du kartus, tačiau viena iš „Comet“ pergalių buvo iškovota po pratęsimo, tad „Gruner“ šių komandų akistatose iškovojo dviem taškais daugiau nei jų varžovai.
 
Norint, kad „Comet“ patektų tarp pirmų dviejų ekipų ir pratęstų savo kovą sezone jiems reikės ne tik iškovoti dvi pergales prieš lygos autsaiderę „Storhamar II“ komandą, tačiau ir sulaukti „Gruner“ kluptelėjimo. Šis klubas paskutinius du mačus žais su „Gjovik“ komanda, kuriai jau sykį šį sezoną jienusileido. Tiesa, šis pralaimėjimas buvo užfiksuotas dar lapkritį, o paskutiniu metu „Gjovik“ forma yra gerokai prastesnė: per paskutinius penkis turus ši komanda pergale džiaugėsi tik kartą.