Titulinis » Naujienos » Lietuvis ledo ritulininkas pasirašė sutartį su viena stipriausių JAV jaunimo lygų (3 VIDEO)

Lietuvis ledo ritulininkas pasirašė sutartį su viena stipriausių JAV jaunimo lygų (3 VIDEO)

2017-05-31
hockey.lt informacija
 Klaipėdoje įvykusioje jaunųjų ledo ritulininkų peržiūroje plačiai nuskambėjo lietuvio Patriko Misiuko pavardė. 17-metis ledo ritulininkas atkreipė JAV trenerių dėmesį ir su juo buvo pasirašytas, o ketvirtadienį oficialiai patvirtintas P.Misiuko ir USPHL lygos NCDC konferencijos "Bandits" klubo iš Bostono kontraktas metams.
 
NCDC konferencija – tai nauja lyga jaunimui iki 21-erių metų, kurią įsiteigė USPHL lyga. Ši konferencija įsteigta kaip konkuruojanti lyga dviems stipriausioms JAV jaunimo lygoms, USHL ir NAHL.
 
NCDC konferencijos 11 komandų dalyvių yra išsidėsčiusios Bostono regione ir tai gera galimybė jauniesiems ledo ritulininkams siekti tolimesnės karjeros koledže, o vėliau ir NCAA studentų lygoje, mat šiame regione koncentruojasi daug stiprių universitetų ir koledžų.
 
„Jaučiuosi labai gerai, patekau kur labai troškau. Pradžioje tikiuosi patekt į pirmuosius du komandos trejetus, o vėliau tapti geriausiu komandos puolėju. Iki šiol JAV buvusiuose mano klubuose tai pavyko padaryti, po pusės metų tapdavau rezultatyviausiu žaidėju. Vėliau tikiuosi patekti į NCAA lygą“,- hockey.lt svetainei sakė P.Misiukas.
 
Ledo ritulininkas jau dabar žino, kad laukia sunkūs metai.
 
„Kaip ir kiekvienais metais, laukia rimta kova dėl vietos komandoje ir reiks atiduoti visas jėgas treniruotėse ir rungtynėse, kad pasiekčiau savo tikslus“,- sakė naujasis „Banditų“ žaidėjas.
 
P.Misiukas pasirašė kontraktą, pagal kurį žaidimas NCDC konferencijoje jam nieko nekainuos, reiks tik susimokėti pragyvenimo amerikiečių šeimoje išlaidas. Tokias sąlygas gali pasiūlyti tik dar dvi jaunimo lygos, jau minėtos USHL ir NAHL.
 
Pastaruoju metu tai viena rimčiausių jaunosios ledo ritulio kartos sutarčių. Buvęs Vilniaus „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos auklėtinis į JAV išvyko prieš du metus. Tris kartus jaunuolis atstovavo Lietuvos U-18 rinktinei, šį sezoną pirmą kartą varžėsi U-20 rinktinėįe, su kuria laimėjo pasaulio ledo ritulio čempionato II divizioną.
 
Beje, Lietuvoje ledo ritulininkas spėjo pagarsėti savo viešomis treniruotėmis Vingio parke, jas filmuodamas ir dalindamasis savo treniruotėmis socialiniuose tinkluose.