Titulinis » Naujienos » Lietuvių duetas lieka „Liepaja“ klube, L. Žukauskas dalyvauja „Kurbads“ peržiūroje

Lietuvių duetas lieka „Liepaja“ klube, L. Žukauskas dalyvauja „Kurbads“ peržiūroje

2019-07-29
hockey.lt informacija
Aukščiausioje Latvijos lygoje (OHL) ir kitą sezoną ir vėl bus ledo ritulininkų iš Lietuvos: „Liepaja“ klube lieka Paulius Rumševičius ir Egidijus Binkulis, o prie jų prisijungti gali ir Lukas Žukauskas, kuris dalyvauja „Kurbads“ komandos peržiūroje.
 
Apie tai, kad du lietuviai tęs savo karjeras Liepojoje pranešė sudėtį naujam sezonui dėliojanti Latvijos komanda. 19-metis E. Binkulis Latvijoje pradės jau savo trečiąjį sezoną. Tiesa, didesnio vaidmens OHL lygoje jis sulaukė tik pernai, kai per 21 mačą pasižymėjo 3 įvarčiais ir 4 rezultatyviais perdavimais. Pernai prie „Liepaja“ prisijungęs jo bendraamžis P. Rumševičius per 32 aukščiausios lygos mačus rezultatyvių balų nesurinko.
 
Kur kas rezultatyvesni mūsų šalies atstovai buvo aukščiausioje Latvijos jaunimo lygoje (JAHL). Joje E. Binkulis per 33 mačus surinko 42 (22 įvarčiai ir 20 rezultatyvių perdavimų), o 36 kartus ant ledo pasirodęs P. Rumševičius 9 (1 įvartis ir 8 rezultatyvūs perdavimai) rezultatyvumo balus.
 
Tuo tarpu praėjusį sezoną JAV pradėjęs ir „Kaunas Hockey“ klube užbaigęs L. Žukauskas šiandien pradėjo darbą su viena iš pajėgiausių Latvijos komandų – „Kurbads“. Nuo pat savo debiuto Latvijos čempionate 2013-2014 metais nė vieno finalo nepraleidusi ekipa praėjusį sezoną liko antra, o 21-erių metų puolėjas iš Lietuvos į jų gretas atvyko peržiūrai, po kurios Latvijos klubas priims sprendimą dėl to, ar jam pasiūlyti sutartį kitam sezonui.
 
Debiutuoti Latvijos aukščiausioje lygoje kitąmet turėtų ir Lietuvos jaunių rinktinės gynėjas Artiomas Starovoitovas, kurio atstovaujama „Dinaburg“ komanda po penkerių metų pertraukos sugrįžta į aukščiausiąją Latvijos lygą.