Titulinis » Naujienos » Lietuvių gretos NAHL didėja: Suomijoje žibėjęs D.Bogdziulis rungtyniaus „Bruins“ klube (komentaras)

Lietuvių gretos NAHL didėja: Suomijoje žibėjęs D.Bogdziulis rungtyniaus „Bruins“ klube (komentaras)

2015-08-13
sportas.lt informacija
 Nuostabų sezoną Suomijoje užbaigęs 17-metis Dominykas Bogdziulis pirmą kartą karjeroje žais už Atlanto – lietuvis pasirašė kontraktą su Šiaurės Amerikos jaunimo (iki 20 metų) ledo ritulio lygos (NAHL) klubu Ostino „Bruins“.
 
„Turėjau pasiūlymą ir toliau žaisti Suomijoje, tačiau JAV yra geresnės galimybės tobulėti ir patekti į aukštesnį lygį. Apie „Bruins“ komandą ir NAHL girdėjau tik gerus atsiliepimus. Tiesa, norėdamas patekti į pagrindinę „Bruins“ ekipą dar turėsiu pademonstruoti savo sugebėjimus komandos treneriams“, - Sportas.lt atskleidė D.Bogdziulis.
 
„Bruins“ yra vienas pajėgiausių NAHL klubų. Trejus metus paeiliui ši ekipa laimi Centro divizioną ir du metus iš eilės žaidė lygos finale. Tiesa, abi finalo serijas „Bruins“ pralaimėjo. Ostino komandoje trumpai yra žaidęs dabartinis Lietuvos vyrų rinktinės žaidėjas Edgaras Rybakovas. Jis per 4 rungtynes „Bruins“ gretose 2010-2011 m. sezone rezultatyvumo balais nepasižymėjo.
 
Sportas.lt primena, kad NAHL pirmenybėse kitą sezoną gali debiutuoti dar du lietuviai – Deimantas Salininas ir Artūras Laukaitis. Tiesa, neatmetama galimybė, kad jie sezoną pradės dublerių komandose.
 
D.Bogdziulis praėjusį sezoną žaidė Porio „Assat“ klube. Jo ekipai nepavyko patekti į elitinę Suomijos jaunių (iki 17 metų) lygą, o antroje pagal pajėgumą lygoje lietuvis buvo nesulaikomas ir tapo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju.
 
Puolėjas sezoną užbaigė Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinėje. Per 5 pasaulio jaunių čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyro rungtynes D.Bogdziulis pelnė 2 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.