Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionate startuoja atkrintamosios varžybos (pusfinalio serijų apžvalga)

Lietuvos čempionate startuoja atkrintamosios varžybos (pusfinalio serijų apžvalga)

2019-03-04
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotr.
Lietuvos ledo ritulio čempionate atėjo metas pradėti svarbiausius sezono mūšius: jau šiandien prasideda pusfinalio etapo dvikovos. Prieš būsimus mūšius hockey.lt pristato laukiančių ketvirtfinalio serijų apžvalgą.
 
„Energija“ – „Geležinis Vilkas“
 
Reguliariajame sezone: 6 „Energijos“ pergalės (6:3, 10:2, 12:2, 6:3, 6:0, 4:1)
 
Poroje tarp pirmąją vietą užėmusios „Energijos“ ir paskutinio likusio „Geležinio Vilko“ favoritas aiškus – tai visus šešis tarpusavio mačus reguliariajame sezone laimėjusi Elektrėnų komanda. Visgi, apie lengvą pasivaikščiojimą Lietuvos čempionams galvoti tikrai nereikėtų: sezono metu žaidimą gerinę vilniečiai vasarį metė rimtą iššūkį visiems varžovams, o tai pasiekti jiems padėjo gerokai pagerinta gynyba. Sezono pabaigoje jau nebematėme dviženklių skirtumų švieslentėje prie vilniečių varžovų, o šiemet jie daugiausiai į savo vartus praleido šešis įvarčius.
 
„Vilkai“ sezono pabaigoje taip pat galėjo džiaugtis sulaukdami vis didesnio indėlį puolime įdedančių žaidėjų skaičiaus, bet pagal šį rodiklį lygintis su „Energija“ jiems vis dar sunku. Elektrėnų klube net dešimt ledo ritulininkų per reguliarųjį sezoną surinko daugiau nei 10 rezultatyvumo balų, o kitose pirmenybių ekipose kartu tokių ledo ritulininkų buvo tik šiek tiek daugiau – 14.
 
Nors „Energijai“ neturėtų trūkti motyvacijos kuo greičiau susitvarkyti su savo varžovais, galima neabejoti, jog vis dar savo pirmosios pergalės prieš elektrėniškius laukiantys „Geležinio Vilko“ nariai padarys viską, kad šioje serijoje jiems pavyktų bent kartą įveikti savo tituluotus varžovus.
 
Serijos dvikova: Dominykas Bisturys prieš Maksimą Ponomarenko.
 
Rezultatyviausias čempionato žaidėjas prieš geriausią pirmenybių vartininką. Reguliariajame sezone šių ledo ritulininkų pasirodymus būtų galima įvertinti aukščiausiais balais, bet dabar atėjo laikas savo vertę įrodyti ir lemiamų sezono akistatų metu.
 
Prieš artėjančius elektrėniškių ir vilniečių mačus galima laukti daugybės šių ledo ritulininkų susidūrimų akis į akį, tačiau nereikia pamiršti ir fakto, kad savojo šanso ant „Energijos“ suolo vis dar laukia ir Elvinas Karla, kuris lygiai taip pat sėkmingai vartuose gali pakeisti legionierių iš Rusijos. Bet kuriuo atveju, tai, kaip susiklostys šių žaidėjų tarpusavio akistatos gali stipriai nulemti ir tai, kiek intrigos bus šioje pusfinalio serijoje.
 
Laukiančios serijos mačai:
 
Kovo 5 dieną, 20:15 val., Elektrėnų ledo rūmuose
Kovo 7 dieną, 20:15 val., Vilniaus „Pramogų“ arenoje
Kovo 11 dieną, 20:15 val., Elektrėnų ledo rūmuose
(Jei reikės) Kovo 13 dieną, 20:15 val.
(Jei reikės) Kovo 15 dieną, 20:15 val., Elektrėnų ledo rūmuose
 
Visus mačus tiesiogiai galėsite stebėti „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube socialinių tinklų paskyrose ir per Delfi TV. Paryškintus mačus tiesiogiai transliuos ir Sport 1 kanalas.
 
„Kaunas Hockey“ – „Hockey Punks“
 
Reguliariajame sezone: 5 „Kaunas Hockey“ pergalės (9:2, 9:3, 3:2 5:2, 3:1), 1 „Hockey Punks“ pergalė (2:1 po pratęsimo)
 
Šį sezoną šių klubų akistatas galima skirstyti į dvi kategorijas. Vienoje iš jų – rungtynės Kaune, kuriose šeimininkai triskart savo varžovams nesuteikė šansų pakovoti dėl pergalės, kaskart iškovodami užtikrintus tris taškus. Visgi, kai kalba pasisuka apie šių ekipų akistatas Vilniuje, situacija gerokai keičiasi. Visi trys sostinėje vykę mačai atnešė kovą iki pat paskutinių sekundžių: pirmajame po pratęsimo triumfavo šeimininkai, kitame kauniečiai įsivežė pergalę po pergalingo įvarčio paskutinę mačo minutę, o paskutiniame dviejų įvarčių skirtumą „Kaunas Hockey“ pasiekė tik dėka įvarčio į tuščius vartus likus vos trylikai sekundžių iki finalinės rungtynių sirenos.
 
Žiūrėdami į reguliarųjį sezoną kauniečiai į šį mačą gali ateiti su papildomu tikėjimu savo jėgomis: turėdami namų aikštės, kurioje jie šiemet prieš būsimus varžovus dar neklupo, pranašumą, bei vis gerinę savo pasirodymus Vilniuje, būtent jie pelnytai nusipelno favoritų statuso. Visgi, tikėtis lengvos kovos net ir savo tvirtovėje jiems nederėtų: įrodę, kad gali išvykoje dukart paklupdyti „Energiją“, „Hockey Punks“ vyrukai gali favoritus nuliūdinti ir Kaune.
 
Jau šį vakarą laukianti pirmoji tarpusavio akistata gali stipriai įtakoti ir visą serijos baigtį: jei vilniečiams pavyktų mesti rimtą iššūkį varžovams jų pačių aikštėje, pasitikėjimo savimi svertai galėtų nukrypti į „pankų“ pusę. Visgi, jei „Kaunas Hockey“ dar kartą lengvai susitvarkytų su savo oponentais, bandymas sustabdyti įsibėgėjusius šeimininkus kituose serijos mačuose Kaune taptų dar sudėtingesne užduotimi.
 
Serijos dvikova: Donatas Kumeliauskas prieš Edgarą Rybakovą.
 
Du ilgamečiai Lietuvos nacionalinės rinktinės nariai atkrintamosiose varžybose susidurs akis į akį, siekiant nulemti kelialapio į lygos finalą klausimą. Būtent D. Kumeliauskas ir E. Rybakovas turėtų būti tais žaidėjais, į kuriuos akys kryps tada, kai abu klubai sieks mačo baigtį nukreipti sau palankia kryptimi.
 
Kad gali nulemti rungtynių su savo tarpusavio varžovais baigtis, šiame sezone abu puolėjai jau įrodė: E. Rybakovas atliko abu rezultatyvius perdavimus padedant „pankams“ iškovoti vienintelę pergalę, o D. Kumeliauskas sausio pabaigoje įvykusiame mače įmušė visus tris kauniečių įvarčius 3:1 pasibaigusioje akistatoje.
 
Nors šioje akistatoje daug kas priklausys nuo to, kokios pagalbos sulauks puolimo lyderiai, stebėti Lietuvos rinktinės kandidatų pasirodymus lemiamoje sezono fazėje turėtų būti kaip niekad įdomu.
 
Laukiančios serijos mačai:
 
Kovo 4 dieną, 20:00 val., Kauno ledo arenoje
Kovo 6 dieną, 20:15 val., Vilniaus „Pramogų“ arenoje
Kovo 8 dieną, 20:00 val., Kauno ledo arenoje
(Jei reikės) Kovo 10 dieną, 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
(Jei reikės) Kovo 12 dieną, 20:00 val., Kauno ledo arenoje
 
Visus mačus tiesiogiai galėsite stebėti „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube socialinių tinklų paskyrose ir per Delfi TV. Paryškintus mačus tiesiogiai transliuos ir Sport 1 kanalas.