Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato anonsas: kas sėkmingai užbaigs pirmąjį sezono trečdalį?

Lietuvos čempionato anonsas: kas sėkmingai užbaigs pirmąjį sezono trečdalį?

2018-10-17
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio čempionatas tęsiasi, o jau artimiausiomis dienomis keturios pirmenybių dalyvės sužais po dar du mačus, po kurių jos jau bus susitikusios ir išbandžiusios savo jėgas su visomis savo varžovėmis. Prieš pirmąją šių mačų ciklo akistatą, siūlome atkreipti dėmesį į tai, kas laukia V ir VI šio sezono komandų rungtynėse bei pagrindines šių turų intrigas.
 
„Geležinis Vilkas“ – „Kaunas Hockey“
 
Jau šiandien į kovą Vilniuje stos „Geležinio Vilko“ ir „Kaunas Hockey“ ekipos. Abejų šių komandų sezonų startai buvo panašūs: nesugebėję atimti taškų iš „Energijos“, jie pasidalijo po pergalę su „Hockey Punks“ ekipa. Visgi, kauniečiai šalies čempionams priešinosi gerokai atkakliau, o iš „pankų“ sugebėjo atimti tašką ir pralaimėjimu pasibaigusiame mače, todėl prieš šią dvikovą jie žengia viena pozicija aukščiau nei jų varžovai. Negana to, būtent „Kaunas Hockey“ akcijos buvo vertinamos geriau ir prieš sezoną, tad laukiančiuose mačuose neabejotina favorite bus laikoma pirmajame mače svečiuose žaisianti Lietuvos vicečempionė.
 
Prieš laukiančias akistatas su varžovais iš Kauno „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkams teko dukart nusileisti „Energijos“ komandai, abu kartus taip ir nesugebėjus mesti rimtesnio iššūkio čempionate pirmaujantiems varžovams. Visgi, jaunų žaidėjų pagrindu sudarytai ekipai varžovų suteiktos pamokos gali išeiti ir į naudą, kovojant su kitomis Lietuvos čempionato komandomis.
 
Artėjant mačui su „Kaunas Hockey“ klubu vilniečiams svarbiausias uždavinys bus surasti kuo daugiau pagalbos Dominykui Bisturiui ir jo puolimo trejetui. Rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas sezoną pradėjo nepriekaištingai, tačiau jam nesant ant ledo puolėjo ekipa įvarčių beveik nemuša, o be solidesnio kitų penketukų indėlio, daug pergalių tikėtis bus nelengva.
 
Šiandieniniams „vilkų“ varžovams šis mačas bus geriausia galimybė įrodyti, kad sėkmingai sužaisti ši ekipa gali ne tik rungtyniaudama namuose. Savo namų arenoje „Kaunas Hockey“ iki pat mačo pabaigos metė iššūkį „Energijai“ bei nepaliko jokių vilčių „Hockey Punks“ ekipai, tačiau išvykoje jiems teko dukart susitaikyti su pralaimėjimu. Pirmasis mačas su paskutinėje turnyro lentelėje žengiančia komanda suteiks dar vieną išbandymą kauniečių galimybėms ne savo mieste, o ar šį kartą jiems pavyks namo sugrįžti su trimis taškais pamatysime jau šio vakaro susitikime.
 
„Geležinio Vilko“ ir „Kaunas Hockey“ komandas prieš laukiančias akistatas skiria vos taškas, tad šių rungtynių baigtys bent jau laikinai turės didžiulės įtakos formuojant pirmenybių 2-4 pozicijų išsidėstymą. Kas bent jau artimiausiu metu kils į antrąją turnyrinės lentelės poziciją, o kam beliks tenkintis buvimu antroje turnyrinės lentelės dalyje – pirmuosius atsakymus į tai sužinosime jau šį vakarą.
 
Spalio 17 dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
Spalio 24 dieną 20:30 val. Kauno ledo arenoje
 
„Hockey Punks“ – „Energija“
 
Artimiausią savaitę, kol kas, rimčiausią savo sezono išbandymą turės priimti Vilniaus „Hockey Punks“ komanda. Antroje turnyrinės lentelės pozicijoje įsitaisę „pankai“ stos į dvi akistatas su Lietuvos pirmenybėse be kluptelėjimų žengiančia Elektrėnų „Energijos“ komanda.
 
Prieš pirmąją šių komandų akistatą vilniečiams papildomos motyvacijos ir vilčių pakovoti dėl taškų gali suteikti du faktoriai. Visų pirma, ikisezoninėse komandų rungtynėse Elektrėnuose triumfavo būtent „Hockey Punks“, taip įrodydama, jog ji gali mesti iššūkį tituluotiems varžovams. Taip pat pasitikėjimo savimi jiems turėtų pridėti ir sėkmingas sezono startas žaidžiant namuose – vilniečiai savo tvirtovėje iki šiol nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, laimėdama mačus tiek su „Geležinio Vilko“, tiek su „Kaunas Hockey“ komandomis.
 
Šio sezono pradžioje „pankai“ negali dideliu rezultatyviose atakose dalyvaujančių žaidėjų skaičiumi – prie įvarčių per pirmuosius keturis mačus jų gretose tiesiogiai prisidėjo tik aštuoni ledo ritulininkai, iš kurių trys turi tik po vieną rezultatyvų perdavimą. Visgi, puolimo lyderis Edgaras Rybakovas ir puikiai jam talkinantis Laisvydas Kudrevičius per pirmuosius keturis mačus padėjo savo ekipai iškovoti dvi pergales bei įrodė, kad nesustabdžius jų, „pankus“ įveikti bus tikrai nelengva.
 
Tuo tarpu „Energija“ po pirmųjų keturių mačų skųstis negalėtų nė vienos savo grandies žaidimu. Jos vartininkai užfiksavo geriausią atremtų metimų statistiką, gynyba praleido mažiausiai įvarčių, o puolime artimiausius varžovus pagal įmuštus įvarčius ši ekipa lenkia beveik dvigubai. Negana to, elektrėniškių puolimas yra puikiai subalansuotas, o savo ryškų indėlį į komandos įvarčius įneša tiek gynėjai, tiek ir visi trys puolimo trejetai.
 
Ar pavyks „Energijai“ nebarstant taškų susitvarkyti ir su „pankais“, ar vilniečiai įrodys, kad pergalė ikisezoninėje dvikovoje nebuvo tik atsitiktinumas – pamatysime artimiausios savaitės akistatose.
 
Spalio 18 dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
Spalio 25 dieną 20:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato mačų tiesiogines transliacijas galėsite stebėti „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose bei DELFI portale.