Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato anonsas: revanšo siekiantys čempionai ir skirtingų serijų susidūrimas

Lietuvos čempionato anonsas: revanšo siekiantys čempionai ir skirtingų serijų susidūrimas

2018-11-21
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionato reguliariojo sezono kovos jau beveik įpusėjo, o netrukus keturi pirmenybėse dalyvaujantys klubai sužais savo 9-ąsias ir 10-ąsias rungtynes. Jau šiandien bus sužaista pirmoji šių turų akistata, o prieš šios dienos laukiančią dvikovą, siūlome atkreipti dėmesį į tai, kas laukia būsimose rungtynėse bei pagrindines šių mačų intrigas.
 
„Geležinis Vilkas“ – „Kaunas Hockey“
 
Abi šios komandos į šios dienos akistatą atvyksta savo kraityje turėdamos ilgiausias serijas Lietuvos čempionate. „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkai pralaimėjo jau 7-is mačus iš eilės, o „Kaunas Hockey“ pergalę ir tris taškus iškovojo keturiuose susitikimuose iš eilės. Beje, kauniečių pergalių serija prasidėjo būtent pirmojoje šio sezono komandų akistatoje, kurią Vilniuje svečiai laimėjo 5:3. Namuose savo varžovus jie įveikė 4:2, tad šių komandų akistatose „vilkams“ nuliūdinti savo oponentų dar nepavyko.
 
Šiose rungtynėse namuose žaidžiantiems vilniečiams jau teks verstis be garsiausio komandoje buvusio registruoto žaidėjo Ilja Četvertako, kuris sužaidęs vieną mačą su „Energija“ išvyko karjeros tęsti į Norvegiją. Negana to, pirmą kartą jiems teks stabdyti ir bene garsiausią Lietuvos pirmenybių žaidėją Donatą Kumeliauską, kuris pirmuosius šių komandų mačus praleido dėl traumos, o dabar jau sugrįžo ant ledo ir yra pasiruošęs ginti „Kaunas Hockey“ garbę.
 
Lengvos kovos Vilniuje tikėtis neverta niekam, nes jaunimo kupina „Geležinio Vilko“ komanda be kovos taškų nėra nusiteikusi atiduoti nė vienam varžovui. Visgi, sustabdyti įsibėgėjusius „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkus jiems bus tikrai nelengva, o pirmąjį atsakymą į klausimą: ar bus pratęstos šių komandų serijos – sužinosime jau šį vakarą.
 
Lapkričio 21 dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
Gruodžio 1 dieną 18:00 val. Kauno ledo arenoje
 
„Hockey Punks“ – „Energija“
 
Po pirmųjų dviejų šių komandų rungtynių, laukiančios akistatos įgavo dar didesnį susidomėjimą tiek iš šių klubų gerbėjų, tiek ir iš pačių ledo ritulininkų. Nors Vilniuje rezultatas didelių kalbų nesukėlė ir mače 5:3 triumfavo „Energija“, atsakomojoje klubų akistatoje Elektrėnuose „Hockey Punks“ pribloškė savo tituluotus varžovus įveikdami juos 3:1, taip priversdami juos suklupti Lietuvos pirmenybėse vos antrą kartą per pastaruosius 6,5 metų.
 
Prieš laukiančią akistatą „pankų“ gretose yra ir rimtų nuostolių, kurie dar labiau apsunkins jų šansus prieš revanšo sieksiančius šalies čempionus. Vos debiutavęs komandoje susižeidė ir galimai visam sezonui dėl traumos iškrito Arunas Bermejo, o traumą yra patyręs ir vienas rezultatyviausių viso čempionato žaidėjų Laisvydas Kudrevičius. Jei pirmasis komandoje sužaidė ne pilną mačą ir klubo gerbėjai net neturėjo progos pilnai įvertinti jo sugebėjimų, tai pastarojo netektis gali labai skaudžiai atsiliepti visam Vilniaus klubo puolimui.
 
Netikėtas varžovų smūgis jų pačių tvirtovėje tikrai nebuvo pamirštas ir galima neabejoti, kad į Vilnių „Energija“ vyks su maksimalia koncentracija ir vieninteliu tikslu – pergale. Ar jiems pavyks įrodyti, kad varžovų triumfas Elektrėnuose buvo tik atsitiktinumas, ar „Hockey Punks“ suras jėgų antrą kartą sezone kelti rankas į viršų po akistatos su šalies čempione – pamatysime artimiausią savaitę laukiančiose akistatose.
 
Lapkričio 22 dieną 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje
Lapkričio 29 dieną 20:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato mačų tiesiogines transliacijas galėsite stebėti „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose bei DELFI portale.