Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato apžvalga: "Kaunas Hockey" žaidėjų triumfas geriausiųjų statistinėse kategorijose

Lietuvos čempionato apžvalga: "Kaunas Hockey" žaidėjų triumfas geriausiųjų statistinėse kategorijose

2021-02-22
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio čempionate finišavo reguliarusis sezonas. Pasibaigus paskutinės savaitės kovoms pristatome jums paskutinę šiame sezone savaitės apžvalgą.
 
Savaitė startavo dar viena įspūdinga „Kaunas Hockey“ pergale. Kauniečiai vasario 16-ąją 19:3 nepasigailėjo „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“. Visgi, naujo įvarčių rekordo Kauno klubui pasiekti nepavyko, nes prieš tai rungtynėse tiems patiems varžovams jie atseikėjo 20 įvarčių.
 
Tą pačią dieną įvyko rungtynės tarp „Hockey Punks“ ir „Baltų Ainių“ komandų. Aliaksejus Kuveka, Ilya Zheltakovas ir Aivaras Bendžius kartu surinko net 14 rezultatyvumo balų, o „pankai“ 6:4 įveikė savo varžovus iš Kauno.
 
Savaitgalį įvyko ir atkakliausias šio sezono Kauno derbis. „Kaunas Hockey“ tik po vėlyvo įvarčio trečiajame kėlinyje pasiuntė komandas į pratęsimą, o jame 5:4 palaužė „Baltų Ainius“. Nepaisant nesėkmės, „Ainiai“ šiose rungtynėse pirmą kartą sezone atėmė taškus iš savo kaimynų.
 
Reguliarųjį sezoną užbaigė dar vienas derbis, šįkart įvykęs Elektrėnuose. „Energija – Geležinis Vilkas“ didžiąją rungtynių dalį turėjo solidų pranašumą, bet įspūdingą spurtą rungtynių pabaigoje atlikusi „Energija Hockey – HC Klaipėda“ galiausiai nusileido tik minimaliu rezultatu 8:7. Nesėkmę patyrusios jungtinės komandos atstovams šiomis rungtynėms baigėsi 2020-2021 metų sezonas.
 
Galutinė Lietuvos čempionato reguliaraus sezono lentelė:
 
Vt.
Komanda
R.
P.
P.P.
Pr.P.
Pr.
Į. S.
T.
1
Kaunas Hockey
20
15
2
0
3
132:43
49
2
Hockey Punks
20
14
1
0
5
99:69
44
3
Energija – Geležinis Vilkas
20
11
1
3
5
103:74
38
4
Baltų Ainiai
20
5
1
2
12
82:110
19
5
Energija Hockey – HC Klaipėda
20
0
0
0
20
44:164
0
 
* Vt. – Vieta, R. – Rungtynės, P. – Pergalės per pagrindinį laiką, P.P. – Pergalės pratęsus rungtynes, Pr.P. Pralaimėjimai pratęsus rungtynes, Pr. Pralaimėjimai per pagrindinį laiką, Į.S. – Įvarčių santykis, T. – Taškai.
 
 
Įvartis be puolėjų indėlio. Rungtynėse su „Baltų Ainiais“ ketvirtasis „Hockey Punks“ įvartis buvo itin netradicinis ledo ritulio kontekste: prie jo tiesiogiai neprisidėjo nė vienas puolėjas. Įvartį pelniusiam gynėjui Domui Janušoniui asistavo jo kolega gynyboje Jaunius Jasinevičius ir vartininkas Simas Baltrūnas.
 
Atrastas lyderis. Sausio pabaigoje viltis patekti į atkrintamąsias varžybas praradusi „Energija Hockey – HC Klaipėda“ leido palikti komandą ne vienam žaidėjui, tarp kurių ir buvusiam puolimo lyderiui Denisui Kuzminovui. Lyderio vieta laisva ilgai nebuvo: vasarį šios rolės ėmėsi ir vos per tris sužaistas rungtynes keturis įvarčius pelnė ir tiek pat rezultatyvių perdavimų pridėjo Ilja Michalevičius. Vos 16-kos metų žaidėjas ryškiausiai žibėjo šios savaitės rungtynėse su „Energija – Geležiniu Vilku“ surinkdamas net keturis rezultatyvumo balus.
 
Du baudiniai. Paskutinėse sezono rungtynėse buvo užfiksuotas šį sezoną dar nematyta situacija: Elektrėnų derbyje „Energija Hockey – HC Klaipėda“ net du kartus įgijo teisę realizuoti baudinį. Jei Maksimui Ponomarenko pavyko atremti Timuro Muginovo bandymą, tai jį pakeitusiam Albertui Grinevičiui teko praleisti tikslų Ilja Michalevičiaus metimą.
 
Pirmieji. Nors paskutinė Lietuvos čempionato savaitė įtakos turnyrinei lentelei neturėjo, ji bus įsimintina dviem jaunuoliams. „Energijos – Geležinio Vilko“ gynėjas Mikas Briedys ir „Hockey Punks“ gynybos narys Domas Janušonis pelnė pirmuosius savo įvarčius Lietuvos čempionate. Negana to, pastarasis po pirmojo įvarčio sustoti nesiruošė ir tose pačiose rungtynėse pasižymėjo antrąjį kartą. Jau kitą savaitę abu jie stos į kovą vienas prieš kitą siekdami vietos Lietuvos čempionato finale.
 
Neparankūs varžovai. Šią savaitę „Baltų Ainiai“ penktą kartą sezone pralaimėjo „Hockey Punks“ komandai ir „pankai“ tapo vieninteliais, šiame sezone žaisdami su kauniečiais iškovoję maksimalų taškų skaičių. Iš „Kaunas Hockey“ šios komandos atstovai atėmė tašką, prieš „Energiją – Geležinį Vilką“ iškovojo tris taškus, o prieš „Energiją Hockey – HC Klaipėdą“ savo kraitį papildė maksimaliu įmanomu rezultatu – 15 taškų.
 
Nauja patirtis. Ilgą laiką šiame sezone per pagrindinį laiką visas rungtynes pabaigusi „Kaunas Hockey“ komanda prieš sezono finišą save išbandė ir pratęsimuose. Kaip ir praėjusią savaitę rungtynėse su „Energija – Geležiniu Vilku“, taip ir šią savaitę rungtynėse su „Baltų Ainiais“ kauniečiai šį testą išlaikė be priekaištų, laimėdami rungtynes pratęsime.
 
Pusfinaliai. Lietuvos čempionato atkrintamosios varžybos startuos jau kitą savaitgalį. Vasario 27 dieną 17:00 val. Kauno ledo arenoje įvyks pirmasis susitikimas tarp „Kaunas Hockey“ ir „Baltų Ainių“ komandų, o vasario 28 d. 15:00 val. savo jėgas Vilniaus „Pramogų“ arenoje išbandys „Hockey Punks“ ir „Energijos – Geležinio Vilko“ komandos.
 
Statistiniai lyderiai. Paskutinė čempionato savaitė lėmė, kad visų trijų svarbiausių statistinių kategorijų lyderių lentelėse triumfavo „Kaunas Hockey“ komandos atstovai. 95.26% metimų atrėmęs Artūras Pavliukovas triumfavo šioje kategorijoje, o atitinkamai 23 ir 43 rezultatyvumo balus surinkę Ylia Malashkevichius ir Romanas Reshetnikovas laimėjo gynėjų ir visos lygos rezultatyviausių žaidėjų titulus. Pastarasis tapo ir pirmojo geriausių sezono žaidėjų prizo autoriumi: R. Reshetnikovui atkrintamųjų varžybų metu bus įteiktas rezultatyviausiam lygos žaidėjui skirtas prizas.
 
MVP. Paskutinį 2020-2021 metų Lietuvos ledo ritulio čempionato reguliarus sezono MVP titulą nuskynė „Hockey Punks“ legionierius Aliaksejus Kuveka. Puolėjas sužibėjo rungtynėse su „Baltų Ainiais“ pelnydamas tris įvarčius ir atlikdamas du rezultatyvius perdavimus, o po geriausio asmeninio sezono pasirodymo jis buvo vertas ir geriausio savaitės žaidėjo titulo.