Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato apžvalga: skirtingos lyderių pergalės (VIDEO)

Lietuvos čempionato apžvalga: skirtingos lyderių pergalės (VIDEO)

2020-11-30
hockey.lt informacija
 Praėjusią savaitę Lietuvos ledo ritulio čempionate buvo sužaisti du susitikimai, tačiau tuo ledo ritulio savaitė nesibaigė – dvi stipriausios praėjusio sezono Lietuvos ledo ritulio komandos išmėgino savo jėgas Baltijos lygos turnyre. Pristatome praėjusios Lietuvos čempionato savaitės apžvalgą.
 
 
Praėjusi savaitė startavo intriguojančiu susitikimu tarp „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ komandų. Dvi stipriausios praėjusio sezono Lietuvos čempionato ekipos pirmą kartą šį sezoną surėmė savo pečius, o tai taip pat buvo paskutinis jų išbandymas prieš šių klubų pasirodymą Baltijos lygoje. Nepaisant atkaklią kovą žadėjusių išankstinių prognozių, namie žaidusi „Kaunas Hockey“ komanda iškovojo įspūdingą pergalę 10:0.
 
Kitose savaitės rungtynėse intrigos buvo gerokai daugiau: rungtynėse tarp „Baltų Ainių“ ir „Energijos – Geležinio Vilko“ nugalėtojas paaiškėjo tik pačioje susitikimo pabaigoje, kai pergale Kaune džiaugėsi „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovai, triumfavę 7:5.
 
Po pergalių „Energija – Geležinis Vilkas“ (23 taškai po 9 sužaistų rungtynių) ir „Kaunas Hockey“ (18 taškų po 7 sužaistų rungtynių) dar labiau įtvirtino savo pirmąsias pozicijas lygoje. „Hockey Punks“ (14 taškų po 7 sužaistų rungtynių) ir „Baltų Ainiai“ (8 taškai po 10 sužaistų rungtynių) užima 3-4 pozicijas, o paskutinėje vietoje ir toliau išlieka „Energija Hockey – HC Klaipėda“ (0 taškų po 9 rungtynių).
 
 
Tvirčiausia gynyba. Šį sezoną per septynis sužaistus susitikimus „Kaunas Hockey“ į savo vartus praleido 13 įvarčių ir pagal gynybinius rodiklius lygoje neturi lygių. Negana to, daugiau nei pusę visų įvarčių (7) kauniečiai praleido rungtynėse su „Energija – Geležiniu Vilku“, o kitoms komandoms pramušti Kauno klubo gynybą yra itin sunki užduotis.
 
Įvarčių lietus. „Baltų Ainių“ ir „Energijos – Geležinio Vilko“ komandos yra dvi ekipos, kurių rungtynėse žiūrovai gali tikėtis įvarčių. Kauniečių susitikimuose žiūrovai vidutiniškai išvysta po 10,1, o elektrėniškių – 10 įvarčių per rungtynes. Kaip ir buvo galima tikėtis, rezultatyvi buvo ir šių komandų akistata šią savaitę: iš viso buvo pelnyta 12 įvarčių – trimis mažiau nei tarpusavio rungtynėse prieš dvi savaites.
 
 
Problemos žaidžiant daugumoje. „Baltų Ainiai“ ir „Hockey Punks“ atstovai praėjusią savaitę tikrai negalėjo būti patenkinti savo žaidimu daugumose. Abi šios komandos ne tik išvaistė visus savo bandymus pasižymėti turint kiekybinį pranašumą, tačiau ir leido įvartį pelnyti žaidėjo deficitą turėjusiems varžovams. Apskritai, šią savaitę daugumoje krito vienintelis įvartis, kurio autorius Egidijus Binkulis iš „Kaunas Hockey“ klubo.
 
Baltijos lyga. Savaitgalį Lietuvos čempionato rungtynės nevyko dėl dviejų Lietuvos komandų dalyvavimo Baltijos lygoje. Lietuviškiems klubams savo grupėse sekėsi skirtingai: „Kaunas Hockey“ 4:10 nusileido „Valk 494“, 2:7 pralaimėjo „HK Mogo“ ir grupėje liko paskutiniai, o „Everest“ 3:2 palaužę ir prieš „Liepaja“ 1:3 suklupę „Hockey Punks“ atstovai iškovojo vietą finaliniame ketverte.
 
Giliausia sudėtis. Šią savaitę pirmuosius savo sezono susitikimus „Energijos – Geležinio Vilko“ gretose sužaidę Karolis Krasilnikovas ir Rapolas Marcinkevičius tapo jau 29-uoju ir 30-uoju ant ledo su šios komandos marškinėliais Lietuvos čempionate pasirodžiusiais aikštės žaidėjais. Negana to, rezultatyviai debiutavęs R. Markinkevičius prisijungė prie 23 kitų bent vieną rezultatyvumo balą „Energijos – Geležinio Vilko“ gretose surinkusių žaidėjų, o pagal šį rodiklį Elektrėnų komanda lygoje neturi lygių.
 
MVP. Devintosios Lietuvos ledo ritulio čempionato savaitės MVP titulas keliauja „Kaunas Hockey“ vartininkui Pavelui Davydyukui. 20-metis sužaidė nepriekaištingas rungtynes: rusas atrėmė visus 36 „Hockey Punks“ metimus į jo vartus.