Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato geriausiųjų rinkimai: perspektyviausias pirmenybių žaidėjas

Lietuvos čempionato geriausiųjų rinkimai: perspektyviausias pirmenybių žaidėjas

2019-03-05
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio čempionate jau prasidėjo atkrintamųjų varžybų kovos, tačiau nepamiršti liko ir komandų bei žaidėjų indėliai reguliaraus sezono metu. Už savo nuopelnus bus apdovanoti geriausi reguliaraus sezono žaidėjai, o prisidėti prie geriausiųjų apdovanojimų galite ir jūs atiduodami savo balsą hockey.lt puslapio balsavime.
 
Po visų keturių čempionate dalyvavusių komandų trenerių atiduotų balsų paaiškėjo pretendentai laimėti geriausiųjų čempionato žaidėjų apdovanojimus. Kai kuriuose kategorijose kova buvo itin atkakli, o prisidėti prie geriausiųjų paskelbimo proga suteikta ir ledo ritulio žiūrovams: jau dabar galite balsuoti už perspektyviausią lygos ledo ritulininką, o kiek vėliau turėsite galimybę atiduoti savo balsą ir už reguliaraus sezono naudingiausią žaidėją bei naudingiausią atkrintamųjų varžybų ledo ritulininką.
 
Balsuoti už perspektyviausią Lietuvos čempionato žaidėją galite hockey.lt titulinio puslapio dienos klausimo skiltyje, o balsavimas tęsis iki kovo 6 dienos vidurnakčio.
 
Į perspektyviausio lygos žaidėjo titulą pretenduoja:
 
Ilja Želtakovas („Hockey Punks“): Sankt Peterburgo SKA akademijos auklėtinis į Lietuvą atvyko būdamas vos 17 metų, tačiau tai nesutrukdė jam jau debiutiniame mače įrodyti galinčiam būti pavojingam puolime. Vos devintąją mačo minutę įvarčiu į „Kaunas Hockey“ vartus debiutavęs žaidėjas iš viso per devynis sužaistus mačus pelnė 3 įvarčius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Įsimintiniausias jam buvo mačas su „Geležiniu Vilku“, kuriame jis pelnė dublį bei pergalingą įvartį pratęsime.
 
Vainius Jankauskas („Energija“): Jau ne pirmus metus Lietuvos pirmenybėse rungtyniaujantis Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių narys, šį sezoną sužibėjęs rungtynėse su „Geležiniu Vilku“. Jose 18-metis surinko tris rezultatyvumo balus (įvartis ir rezultatyvus perdavimas), o iš viso čempionate jis „Energijos“ garbę gynė šešiolikoje sužaistų mačų.
 
Rojus Adamonis („Kaunas Hockey“): Nepaisant to, jog šiam puolėjui vos 16-ka metų, jis sugebėjo įtikinti „Kaunas Hockey“ vadovybę, kad jis yra vertas vietos aukščiausius tikslus keliančioje Kauno ekipoje. Sezono eigoje prie komandos prisijungęs jaunasis ledo ritulininkas jau spėjo ir surinkti pirmąjį tašką aukščiausioje šalies lygoje, o iš viso reguliaraus sezono metu ant ledo jam teko pasirodyti septynis kartus.
 
Avgustinas Silinas („Geležinis Vilkas“): Dar pilnametystės nesulaukęs „Geležinio Vilko“ gynėjas jau dabar gali pasigirti tuo, kad Lietuvos čempionate jis jau žaidžia trečią pilną sezoną. Šiemet ledo ritulininko tobulėjimas buvo įvertintas ir rinktinių trenerių: sausį jis su šalies U-20 rinktine vyko į pasaulio čempionatą Taline, kur jis pasižymėjo įvarčiu, o balandį jis laukiamas ir U-18 rinktinės stovykloje ruošiantis pirmenybėms Elektrėnuose. Šiose Lietuvos pirmenybėse 17-metis iš viso sužaidė 15 mačų, per kuriuos jis atliko 2 rezultatyvius perdavimus.