Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato kovos nebus pratęstos, sezonas baigiamas be čempionų

Lietuvos čempionato kovos nebus pratęstos, sezonas baigiamas be čempionų

2020-03-20
hockey.lt informacija
Asociacijos „Hockey Lietuva“ tarybos susirinkime buvo priimtas sprendimas nutraukti šio sezono Lietuvos ledo ritulio čempionatą bei nacionalinės ledo ritulio lygos (NVLRL) kovas bei sezoną užbaigti be čempionų.
 
Vienbalsiu tarybos sprendimu nuspręsta užbaigti Lietuvos čempionatą, kuriame jau buvo startavusios atkrintamųjų varžybų kovos. Toks sprendimas buvo priimtas dėl susidariusios ekstremalios situacijos - COVID-19 viruso grėsmės ir šalyje paskelbto karantino.
 
Taip pat buvo priimtas sprendimas, kad šiemet Lietuvos ledo ritulio pirmenybių čempionų nebus – „Kaunas Hockey“ paskelbta reguliaraus sezono nugalėtoja, tačiau čempionų titulo jie negaus. Tai reiškia, kad reguliariajame sezone triumfavę kauniečiai liks be čempionų taurės ir medalių.
 
„Toks sprendimas buvo priimtas remiantis kitų šalių pavyzdžiu. Šalies čempionai yra išaiškinami ant ledo, kovojant atkrintamosiose varžybose. Kadangi šiemet to padaryti neleidžia susidariusi situacija, šiame sezone čempionų neturėsime“, - apie šį sprendimą kalbėjo laikinai asociacijos „Hockey Lietuva“ generalinio sekretoriaus pareigas užimanti Eglė Zemlickienė.
 
Dėl tų pačių priežasčių taip pat nutraukiamos NVLRL pirmenybės - jų sezonas taip pat nebus pratęstas. Vaikų ir jaunimo lygų nugalėtojai skelbiami nebus.