Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato pusfinalis: „Energijai“ iki finalo liko vienas žingsnis (VIDEO)

Lietuvos čempionato pusfinalis: „Energijai“ iki finalo liko vienas žingsnis (VIDEO)

2018-03-11
LRK „Energija“ inf.
 Donatas Vitte ir Aimas Fiščevas pelnė po du įvarčius, o puikiai trečią kėlinį sužaidusi Elektrėnų „Energija" pirmose Lietuvos čempionato pusfinalio serijos iki dviejų pergalių rungtynėse namuose 7:2 (2:1, 1:1, 4:0) įveikė Vilniaus „Geležinio vilko" ledo ritulininkus.
 
Atsakomasis „Energijos" ir „Geležinio vilko" susitikimas vyks kovo 12-ą Vilniuje nuo 21:00 val. Jeigu prireiktų, trečiosios ir lemiamos pusfinalio rungtynės būtų žaidžiamos kovo 14-ą Elektrėnuose nuo 20:00 val.
 
„Energijos" persvara išryškėjo rungtynėse sužaidus beveik aštuonias minutes. Ilgai smūgiais varžovų vartininką tikrinę elektrėniečiai galiausiai po Donato Vittes (7:40, rez. perd. Dovydas Kulevičius ir Mauras Baltrukonis) metimo iš arti išsiveržė į priekį 1:0.
 
Jau po 23 sekundžių vilniečiai vėl traukė ritulį iš savo vartų tinklo, kai gražiai vartininką suklaidino Aimas Fiščevas (8:13, rez. perd. Deividas Kazlauskas ir Karolis Kubilius).
 
Vėliau jau svečiams pavyko suorganizuoti greitą ataką, o ją neleistinai nutraukęs Paulius Rumševičius ne tik užsidirbo baudos minutes, tačiau teisėjai paskyrė ir baudinį į „Energijos" vartus. Visgi Dmitrijui Rabčukui nepavyko pergudrauti Elvino Karlos ir rezultatas liko nepakitęs.
 
Kėliniui artėjant į pabaigą „Geležiniui vilkui" pavyko išnaudoti kiekybinę persvarą, o smūgiu iš toli pasižymėjo Dominykas Motiejūnas (16:02, rez. perd. Ilja Četvertakas ir Arnas Misiukas).
 
Pačioje antrojo kėlinio pradžioje kiekybinę persvarą išnaudojo Artūras Katulis (20:44, rez. perd. M.Baltrukonis), kuris atliko stiprų ir tikslų smūgį nuo mėlynos linijos.
 
Visgi dviejų įvarčių persvara dar negarantavo ramaus gyvenimo „Energijai". Kėliniui įpusėjus ir padidėjus įtampai tarp žaidėjų bei pagausėjus susistumdymams, įvartį iš arti pelnė Edvinas Boroška (28:52, rez. perd. Deividas Četvertakas) bei sumažino svečių deficitą iki minimumo - 2:3.
 
Trečiame kėlinyje dar labiau išryškėjo „Energijos" pranašumas. Kėlinio pradžioje antrą kartą pasižymėjo D.Vitte (40:33, rez. perd. A.Katulis ir D.Kulevičius), o rungtynėms artėjant į pabaigą daugumoje įvartį pelnė D.Kazlauskas (53:59, rez. perd. P.Verenis), mažumoje - A.Fiščevas (57:39, rez. perd. P.Verenis) ir esant lygioms sudėtims - Mauras Baltrukonis (58:35, rez. perd. D.Vitte ir A.Katuls).
 
„Energijos" vartus visas rungtynes gynęs Elvinas Karla atrėmė 20 iš 22 varžovų smūgių, tuo tarpu „Geležinio vilko" vartus saugojęs Martinas Petiulis - 45 iš 52.
 
Elektrėniečiai surinko daugiau baudos minučių (24 prieš 8), tačiau laimėjo daugiau įmetimų (35 prieš 23).
 
„Geležinis vilkas" į pusfinalį pateko laimėdamas ketvitfinalio seriją iki dviejų pergalių prieš Klaipėdos „Baltiją", tuo tarpu „Energija" už pirmą vietą reguliariame sezone pateko tiesiai į pusfinalį.
 
Per 20 rungtynių vos vieną kartą suklupusi „Energija" prieš „Geležinį vilką" šventė visas pergales: praėjusių metų spalio mėnesį vykusiose rungtynėse elektrėniečiai pergalę šventė rezultatu 7:1, šių metų sausį nugalėjo 11:7 ir 10:3, o vasarį įveikė rezultatu 9:1