Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunimas ledo ritulio čempionate užėmė antrąją vietą!

Lietuvos jaunimas ledo ritulio čempionate užėmė antrąją vietą!

2014-12-13
hockey.lt informacija
Pasaulio dvidešimtmečių ledo ritulio čempionate Estijoje II diviziono A grupės penktąją, paskutiniąją rungtynių dieną Lietuvos jaunimo rinktinė kovoje dėl sidabro apdovanojimų po dramatiškos kovos 3:4 (1:1, 0:2, 2:0, 0:1) pralaimėjo Nyderlandams, tačiau pratęsimo metu iškovoto taško dėka laimėjo sidabro medalius ir pakartojo praėjusių metų pasiekimą Vengrijoje, kuomet rinktinė taip pat liko antra.
 
Nyderlandams ši dvikova buvo gyvybės ir mirties klausimas – viena geresnių Nyderlandų ledo ritulininkų kartų tik pergalės atveju galėjo išsaugoti vietą grupėje. Lietuva jau buvo užsitikrinusi bronzą, dvikovoje kautasi dėl sidabro.
 
Rungtynes geriau pradėjo lietuviai, kurie nors ir nekūrė gausybės progų, tačiau išnaudojo tą, ką turėjo. Paulius Gintautas (08:24, Ugnius Čižas, Simonas Gorelis) pelnė įvartį ir išvedė savo komandą į priekį.
 
Varžovai atsakė tuo pačiu. Sulaukę lietuvių klaidos, po Danny Stempher`io smūgio (15:39) išlygino rezultatą.
 
Kėlinio pabaigoje lietuviai ant ledo minutę turėjo dviejų žaidėjų persvarą, tačiau jos neišnaudojo.
 
Antrajame kėlinyje lietuviai niekaip nerado savojo žaidimo, o Nyderlandai kovėsi iš paskutiniųjų.
 
Dar vieną šansą mušti įvartį varžovams sukūrė patys lietuviai, kai paliko vartininką Simą Baltrūną vieną prieš du varžovus. S.Baltrūnui neliko nieko kita kaip tik griauti vartus ir užsidirbti baudinį. Jį realizavo Reno de Hondt`as (27:56).
 
Vėliau lietuviai turėjo dviejų žaidėjų persvarą – jos neišnaudojo. Lyg to būtų maža, po varžovo pašalinimo iš aikštės iki rungtynių pabaigos ir turėdami vieno žaidėjo persvarą ant ledo penkias minutes įsigudrino praleisti dar vieną įvartį, kai pabėgo Guus`as van Nes`as (39:25) – 1:3.
 
Trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinė milžiniškomis pastangomis grįžo į žaidimą. Iš pradžių po P.Gintauto įvarčio (50:50, Artūras Laukaitis, U.Čižas) sušvelnino rezultatą iki minimumo, vėliau po Roko Bazio įvarčio (54:22, Emilijus Krakauskas, Dominykas Bisturys) rezultatą išlygino ir kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo sidabrinis įvartis.
 
Lietuviai sugebėjo atsilaikyti ir trečiojo kėlinio pabaigoje žaisdami mažumoje ir perkelti rungtynių likimą į pratęsimą.
 
Pratęsimo metu iš pradžių lietuviai žaidė keturiese prieš tris, vėliau tokį patį pranašumą įgijo varžovai, kurie pelnė auksinį įvartį ir šventė pergalę. Nyderlandai išsigelbėjo ir liko divizione, o nepriklausomai nuo Estijos  - Didžiosios Britanijos rungtynių pabaigos iš grupės iškrito Rumunija.
 
Abi komandos į varžovų vartus metė po 40 kartų.
 
Geriausiu Lietuvos komandoje pripažintas U.Čižas. Geriausiojo rinktinės žaidėjo visame turnyre titulą atsiėmė Danielius Nomanovas.
 
„Buvo labai sunkos rungtynės. Žaidėjai sunkiai įsivažiavo ir tik rungtynių pabaigoje radom jėgų perlaužti rungtynių eigą savo naudai. Čempionate vyrukai kovojo gerai, kelios klaidos vienose rungtynėse nubraukė visą darbą. Pakartojome pernykštę sėkmę ir reikia žiūrėti į priekį, į kitus metus, ruoštis kilti aukštyn“,- po čempionato sakė rinktinės vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas.
 
Paskutinėse, nieko nelemenčiose čempionato rungtynėse susitiko Didžioji Britanija ir Estija.
 
Pasaulio U-20 ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės turnyrinė lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):
 
 
 
1.
D.Britanija
4
3
1
0
0
19-12
11
2.
Lietuva
5
2
1
1
1
24-19
9
3.
Korėja
5
2
1
1
1
18-18
9
4.
Nyderlandai
5
1
1
0
3
18-16
5
5.
Estija
4
1
0
1
2
11-18
4
6.
Rumunija
5
1
0
1
3
18-24
4