Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė nepasipriešino Slovėnijai (gražiausių rungtynių epizodų VIDEO, I.Četvertako komentaras)

Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė nepasipriešino Slovėnijai (gražiausių rungtynių epizodų VIDEO, I.Četvertako komentaras)

2015-04-13
hockey.lt informacija
Pirmadienį Maribore (Slovėnija) tęsiasi pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyras, kuriame kaunasi ir Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė.
 
Antrose čempionato rungtynėse lietuviai 1:10 (0:0, 1:3, 0:7) nepasipriešino namuose žaidžiantiems Slovėnijos ledo ritulininkams ir patyrė antrą pralaimėjimą per dvejas rungtynes.
 
Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė rungtynes pradėjo turėdami puikų užnugarį - į Slovėniją atvykę Lietuvos rinktinės sirgaliai nei kiek nenusileido nelabai gausiai susirinkusiems Slovėnijos ekipos fanams, o dažnai garsiomis skanduotėmis juos ir pralenkdami.
 
Pirmoje kėlinio pusėje ir vėl didžiausia lietuvių bėda buvo pražangos - Artūras Laukaitis ir Lukas Žukauskas užsidirbo po dvi baudos minutes, tačiau po praeitų rungtynių išvadas padariusi Lietuvos rinktinė abu kartus sėkmingai gynėsi keturi prieš penkis ir išlaikė vartus „sausus“. Vienas Slovėnijos smūgis buvo itin pavojingas - ritulys atsitrenkė į viršutinį vartų virpstą ir vos neįskriejo į vartus.
 
 
Antroje kėlinio pusėje lietuviai žaidė drausmingiau, o Slovėnijos rinktinės narys Nikas Petekas sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio. Nors lietuviai sėkmingai įsitvirtino varžovų zonoje, tačiau nuginkluoti vartininko taip ir nepavyko, o pirmasis kėlinys baigėsi nulinėmis lygiosiomis.
 
Antrojo kėlinio pradžioje, sužaidus vos 51 sekundę, tiksliu metimu Zanas Jezovsekas (20:51) nuginklavo Lietuvos rinktinės vartininką Artūrą Pavliukovą ir išvedė slovėnus į priekį - 1:0.
 
Sužaidus tris su puse antrojo kėlinio minučių lietuviai net keturias minutes turėjo vieno žaidėjo kiekybinę persvarą, tačiau drausmingai gynęsi slovėnai atsilaikė prieš Lietuvos rinktinės ledo ritulininkų šturmą.
 
Įpusėjus kėliniui prie Lietuvos rinktinės vartų kilo sumaištis, o slovėnas Zanas Jezovsekas (33:01) įgrūdo ritulį į vartus bei padidino persvarą iki dvieju - 2:0.
 
Antrą įvartį praleidę lietuviai tik dar labiau suaktyvėjo, o po Emilijaus Krakausko smūgio atsimušęs ritulys nukrito tiesiai prie Danieliaus Bogdziulio (33:35) lazdos, o šis tiksliu metimu pelnė pirmą Lietuvos rinktinės įvartį ir sumažino atsilikimą iki vieno - 1:2.
 
 
Deja, antrojo kėlinio pabaiga susiklostė itin nesėkmingai. Likus žaisti vos vieną minutę ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo D.Bogdziulis, o paskutinę kėlinio sekundę Matičius Jekličius (39:59) įmušė trečiąjį slovėnų įvartį - 3:1.
 
Trečiasis kėlinys prasidėjo greitu Slovėnijos rinktinės įvarčiu, po kurio šeimininkų pranašumas padidėjo iki trijų - 4:1. Netrukus už pavojingą žaidimą Gasperas Glavičius buvo nubaustas 2 + 10 baudos minutėmis, tačiau kiekybinės persvaros lietuviams nepavyko išnaudoti.
 
Šeštą trečiojo kėlinio minutę Laisvydas Kudrevičius sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o Matičius Jekličius įmušė penktą Slovėnijos rinktinės įvartį.
 
Praėjus vos minutei, slovėnai pasižymėjo šeštą kartą, o po šio įvarčio Lietuvos rinktinės treneriai nusprendė suteikti žaidybinio laiko rinktinėje debiutuojančiam šešiolikmečiui Elvinui Karlai, kuris pakeitė vartuose stovėjusį A.Pavliukovą.
 
Krikštą E.Karla gavo labai greitai - po keturių minučių Zanas Jezovsekas (52:29) įmušė septintąjį įvartį, o rungtynėms artėjant į pabaigą į Lietuvos rinktinės vartus krito dar trys įvarčiai.
 
„Stengėmės iš visų jėgų, du kėlinius žaidėme gerai, tačiau tas įvartis paskutinę antro kėlinio sekundę buvo didelis smūgis. Taip pat trečiojo kėlinio pradžioje labai greitai praleidome įvartį ir po jo atsigauti nepavyko“, - sakė Lietuvos jaunių rinktinės kapitonas ir naudingiausias Lietuvos rinktinės žaidėjas Ilja Četvertakas.
 
 
Paskutinį kartą Lietuvos aštuoniolikmečiai su Slovėnijos bendraamžiais rungtyniavo 2008 metais pasaulio čempionato I diviziono A grupėje. Tą kartą lietuviai fantastiškai sužaidė trečiąjį kėlinį, kuriame įmušė tris įvarčius ir nepraleido nei vieno bei iškovojo pergalę minimaliu skirtumu 6:5 (2:1, 4:1, 3:0). Tame čempionate Lietuvos rinktinė užėmė trečiąją vietą, o Slovėnijos ekipa liko paskutinė.
 
Praėjusiais metais Slovėnija rungtyniavo I diviziono B grupėje, kurioje įveikė Lenkiją (4:3), Ukrainą (5:2) ir Austriją (1:0), tačiau pralaimėjo Vengrijai (1:6) ir Japonijai (4:5). Tuo tarpu lietuviai II diviziono A grupėje iškovojo keturias pergales per penkerias rungtynes ir užėmė pirmą vietą.
 
Pirmose pirmadienio rungtynėse Japonija 6:5 (1:2, 4:2, 1:1) įveikė Italiją ir iškovojo pirmuosius taškus čempionate, o Austrija tik susitikimo pabaigoje, po fantastiškai sužaistų dviejų minučių 3:2 (0:1, 1:1, 1:0) įveikė Ukrainos komandą, kuriai tai buvo antroj nesėkmė iš eilės.
 
Antradienį čempionate laisva diena, per kurią komandoms bus organizuojamos ekskursijos po Mariboro miestą.