Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunių rinktinė ruošiasi kovoti su Japonija (pakeitimai startinėje sudėtyje, komentaras, VIDEO)

Lietuvos jaunių rinktinė ruošiasi kovoti su Japonija (pakeitimai startinėje sudėtyje, komentaras, VIDEO)

2015-04-15
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė trečiadienį žais trečiąsias Maribore (Slovėnija) vykstančio pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės rungtynes.
 
Pirmąjį mačą 2:3 pralaimėję Italijai, o vėliau 1:10 nepasipriešinę Slovėnijai, dabar jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai bandys kibt į atlapus greičiu pasižyminčiai Japonijai.
 
Antradienį čempionate buvo laisva diena, o treneriai nusprendė nedaryti treniruotės ant ledo, o vietoje to surengė mini futbolo turnyrą. Visi keturi komandos penketukai sužaidė tarpusavyje, o pirmą vietą iškovojo pirmojo penketo nariai - Dominykas Bogdziulis, Emilijus Krakauskas, Markas Kaleinikovas, Edgaras Protčenka ir Lukas Jonuška.
 
Pasak trenerių, futbolas vietoje treniruotės turėjo padėti pravalyti mintis ir greičiau pamiršti skaudų pralaimėjimą Slovėnijai.
 
Rungtynėse su slovėnais skaudų smūgį į koją gavęs E.Protčenka visą antradienio dieną šlubčiojo, tačiau šiandien yra pilnai pasiruošęs kautis su Japonija.
 
Treneriai prieš trečiąsias rungtynes padarė keletą pakeitimų. Ilja Četvertako, Edvino Boroškos, Artūro Laukaičio puolimo trejetas perkeltas į pirmą penketuką, o antrame puolimo trejete vietoje Marko Kaleinikovo į centrą iš trečiojo puolimo trejeto perkeltas Vilius Bučys. Tuo tarpu M.Kaleinikovas rungtyniaus trečiame penkete, kur centre bus Lukas Žukauskas.
 
„Šie pakeitimai buvo padaryti dėl to, kad kai kurie žaidėjai nepasiruošę fiziškai, bandome pagerinti D.Bogdziulio penketuką“, - pakeitimus komentavo vyr. treneris Andrejus Jadkauskas.
 
Japonų žaidimą žiūrėjęs treneris teigė, kad jie žaidžia disciplinuotai ir yra labai greiti: „Kiek yra tekę žaisti su japonais, tai jie visada pasižymėdavo vikrumu, greitumu. Ši komanda labai greitai pereina nuo gynybos į puolimą ir žaidžia disciplinuotą ledo ritulį. Jeigu išspręsime savo bėdą dėl baudos minučių, tai su šia komanda irgi galime žaisti kaip lygus su lygiais.
 
Rungtynės su Japona bus žaidžiamos 17:30 val., o tiesioginę rungtynių transliaciją galėsite stebėti IIHF.com puslapyje. Pirmose dienos rungtynėse susitiks Italija ir Ukraina, o vakariniame mače kovos Austrija ir Slovėnija.
 
 
 
Lietuvos rinktinės penketukai rungtynėms su Japonija:
 
Pirmas:
 
I.Četvertakas - E.Boroška - A.Laukaitis
E.Protčenko - L.Jonuška
 
Antras:
 
D.Bogdziulis - V.Bučys - E.Krakauskas
D.Benilovas - E.Pavlovskis
 
Trečias:
M.Kaleinikovas - L.Žukauskas - D.Kuzminovas
T.Krukovski - O.Peliušenok
 
Ketvirtas:
P.Misiukas - I.Ragas - L.Kudrevičius
G.Jadkauskas - R.Šalajevas