Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: gruodis

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: gruodis

2020-01-02
hockey.lt informacija
Gruodį įvairiose pasaulio šalyse vykstančiuose jaunimo čempionatuose skelbiamos ne tik šventinės, bet ir rinktinių langų pertraukos, o talentingiausi žaidėjai iš klubų sugrįžta į jaunimo ar jaunių rinktinių stovyklas. Ne išimtis ir lietuviai, iš kurių daugumai gruodį teko gerokai mažesnis krūvis nei kitų mėnesių metu.
 
Europoje žaidžiantys lietuviai gruodį daug progų sublizgėti neturėjo – daugiausiai mačų (6) iš jų gruodį sužaidė Mantas Stankius, kuris buvo ir daugiausiai įvarčių iš Europos žaidėjų pelniusiu ledo ritulininku (3). Iš šiame žemyne žaidžiančių ledo ritulininkų daugiau nei kartą ant ledo pasirodė ir daugiau nei vieną rezultatyvumo balą rinko ir Egidijus Binkulis bei itin svarbią sezono atkarpą atlaikęs Marijus Dumčius. Pastarojo komanda nepaisydama nesėkmingo sezono starto sugebėjo išlaikyti vietą aukščiausioje Suomijos jaunučių lygoje, kurioje kiek anksčiau vietą buvo užsitikrinusi ir Lino Dėdino bei Jorio Valčiuko atstovaujama ekipa.
 
Kiek kitokiu grafiku rungtyniauja JAV ir Kanadoje žaidžiantys lietuviai, kurių čempionatų netrikdo rinktinių pertraukos. Tai leido itin įspūdingą mėnesį užfiksuoti istorinę atžymą pasiekusiam Arvidui Domeikai. Jis buvo visiškai nesustabdomas WSHL lygoje, kurioje šį mėnesį jis peržengė šimto sužaistų mačų ribą. Vos per devynis mačus surinkęs net 17 rezultatyvumo balų 19-metis į Lietuvos jaunimo rinktinės stovyklą išvyko demonstruodamas pavydėtiną formą.
 
Mėnesiu skųstis negalėjo ir vartininkai: Laurynas Lubys, Arkadijus Reizinas ir Martinas Petiulis atrėmė daugiau nei 90% metimų, o kiek prasčiau sekėsi tik Faustui Nausėdai, kuris šį mėnesį ant ledo pasirodė vos kartą.
 
 Siūlome susipažinti su Lietuvos jaunųjų ledo ritulininkų gruodžio statistika, žaidžiant kitų šalių jaunimo pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).