Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: spalis

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: spalis

2019-11-01
hockey.lt informacija
 Užsienio jaunimo lygose bei universitetuose tęsiasi įtemptas sezonas, o mūsų šalies atstovai ir toliau siekia žingsnio į priekį link suaugusių ledo ritulio. Spalį prie lietuvių vardų pasaulio jaunimo lygose prisijungė ir visiems puikiai žinomas Lietuvos rintinės narys Mantas Armalis, tačiau tai tik vienetinis įvykis norint mūsų šalies atstovui suteikti reikalingos žaidybinės patirties.
 
Spalį dėl kelio traumos rungtyniauti negalėjo aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje žaidžiantis Martynas Grinius, o Latvijos jaunimo lygoje (JAHL) debiutavo dar vienas mūsų šalies atstovas – Dovydas Laimutis.
 
Ir toliau itin rezultatyviai aukščiausioje Suomijos jaunučių lygoje rungtyniauja Marijus Dumčius, kuris pasibaigus spaliui iš viso savo sąskaitoje jau turi 20 rezultatyvumo balų. Dar įspūdingiau yra tai, jog lietuvis yra neabejotinas savo komandos lyderis ir artimiausią ekipos draugą „Sport“ klube pagal rezultatyvumą lenkia dvigubai.
 
Iš JAV rungtyniaujančių ledo ritulininkų sėkmingai sezoną tęsia ACHA „Liberty“ universitete rungtyniaujantis ir besimokantis Artūras Laukaitis, o rezultatyviai šį mėnesį žaidė ir Lukas Washco.
 
Ir vėl ne pas lengviausias mėnuo buvo Lietuvos vartininkams: jei neskaičiuotume vienam mačui į jaunimo lygmenį sugrįžusio Lietuvos rinktinės vartininko Manto Armalio, ir šį mėnesį daugiau nei 90% metimų atrėmė tik Faustas Nausėda. Tiesa, itin arti šio rodiklio buvo ir Tadas Ramanauskas bei Martinas Petiulis.
 
Siūlome susipažinti su Lietuvos jaunųjų ledo ritulininkų spalio statistika, žaidžiant kitų šalių jaunimo pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).