Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: vasaris

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: vasaris

2020-03-04
hockey.lt informacija
 Vasarį savo pasirodymus įvairiose pasaulio jaunimo lygose bei universitetuose pratęsė ir mūsų šalies jaunieji ledo ritulininkai. Pristatome jų vasario mėnesio apžvalgą.
 
Vasarį aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje, kurioje šiemet sezoną pradėjo Laurynas Lubys ir Martynas Grinius, debiutavo dar vienas mūsų šalies atstovas. Ant ledo gindamas „Kiekko-Vantaa“ jaunimo garbę pasirodė Faustas Nausėda, kuriam debiutiniame ir, kol kas, vieninteliame savo mače šioje lygoje pergalės iškovoti nepavyko. Tiesa, mūsų šalies atstovas sėkmingai tęsia sezoną aukščiausioje Suomijos jaunių lygoje, kurioje su komandos draugais jis kaunasi dėl vietos atkrintamosiose varžybose.
 
Į aukščiausią Suomijos jaunimo lygą po ilgesnės pertraukos sugrįžo ir M. Grinius, bet jis didžiąją laiko dalį leido aukščiausioje šios šalies jaunių lygoje, kurioje jis žaidė rezultatyviai. Tuo tarpu L. Lubiui šį mėnesį ir vėl teko žaidybinės praktikos semtis laipteliu žemiau – antroje pagal pajėgumą šalies jaunimo lygoje.
 
Sėkmingai rezultatyvius perdavimus Latvijoje dalino Paulius Rumševičius ir Egidijus Binkulis, o Ivanas Gorniakovas ir Kirilas Bogdanovas į savo sąskaitą įsirašė atitinkamai pirmąjį įvartį ir pirmąjį tašką Latvijos jaunimo lygoje. Rezultatyviai su savo bendraamžiais Švedijoje varžėsi Jokūbas Minelga ir Eimantas Noreika, o Marijus Dumčius tęsė puikų sezoną aukščiausioje Suomijos jaunučių lygoje.
 
Už Atlanto ir toliau savo universitete nesustabdomai žaidžia Artūras Laukaitis, demonstravęs įspūdingą statistiką. Tuo tarpu Arvidas Domeika ir Lukas Wachco per rungtynes rinko po daugiau nei vieną rezultatyvumo balą žaisdami JAV jaunimo lygose.
 
Tarp vartininkų daugiausiai darbo vasarį turėjo Martinas Petiulis, per septynias rungtynes į savo vartus gavęs net 326 metimus, iš kurių didžiąją daugumą jam pavyko atremti.
 
Siūlome susipažinti su Lietuvos jaunųjų ledo ritulininkų vasario mėnesio statistika, žaidžiant kitų šalių jaunimo pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).