Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: gruodis

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: gruodis

2020-01-01
hockey.lt informacija
 Užsienio čempionatuose rungtyniaujantys Lietuvos ledo ritulininkai įspūdingai baigė 2019-uosius metus ir užfiksavo ne vieną itin rezultatyvų pasirodymą. Pristatome dar vieno – gruodžio mėnesio Lietuvos ledo ritulininkų pasirodymų užsienio pirmenybėse apžvalgą.
 
Nesustabdomai Vokietijos trečioje lygoje („Oberliga“) rungtyniavo Tadas Kumeliauskas. Po daugiau nei vieną įvartį per rungtynes pelnęs ir beveik po du rezultatyvumo balus rinkdavęs puolėjas prie komandos prisijungė tik sezono eigoje, bet jau netruko įsitvirtinti tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų. Pagal per vienas rungtynes pelnomus įvarčius, tarp visų bent 10 kartų lygoje pasižymėjusių ledo ritulininkų jis žengia trečias.
 
Toje pačioje lygoje kaip ir T. Kumeliauskas žaidžiantis Arnoldas Bosas gruodį taip pat buvo rezultatyvus ir antrą kartą metuose peržengė 10 rezultatyvumo balų per mėnesį ribą. Tuo tarpu laipteliu žemiau („Bayernliga“) žaidžiantis Domantas Čypas demonstravo pavydėtiną stabilumą – per visą mėnesį gynėjas nebaigė nė vieno mačo neprisidėjęs bent prie vieno įvarčio, o tai leido jam pakilti tarp rezultatyviausių diviziono savo pozicijos žaidėjų.
 
Ir toliau itin pastebimi Norvegijos antroje lygoje („1. Divisjon“) yra visi penki šioje lygoje žaidžiantys lietuviai, o „Comet“ duetui Ugniui Čižui ir Pauliui Gintautui paskutinis metų mėnuo buvo tiesiog nepriekaištingas. Bendrai po 2,5 įvarčio per vieną mačą gruodį pelnę puolėjai abu vos per šešis mačus viršijo 10 rezultatyvumo balų per mėnesį ribą, o po dar šešių pergalių jų klubas triumfavo jau 19 mačų iš eilės iš užtikrintai pirmauja visoje lygoje.
 
Lapkritį į JAV sugrįžęs ir prie šios šalies „Watertown Wolves“ klubo prisijungęs Dominykas Bogdziulis netruko įtikinti šios komandos narių ir gerbėjų, jog jis yra puikus komandos papildymas. Dukart per šį mėnesį po 4 rezultatyvumo balus per vieną mačą rinkęs puolėjas iš viso mėnesį baigė su 15 ir buvo vienas iš rezultatyviausių žaidėjų savo komandoje.
 
Siūlome susipažinti su visa Lietuvos ledo ritulininkų gruodžio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), Blo. (Blokuoti metimai), J. V. (Jėgos veiksmai), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
Fantastiškai gruodį ketvirtoje Vokietijos lygoje („Regionalliga“) savo komandos vartus gynė Donatas Žukovas. „EC Harzer Falken“ klubo vartininkas per tris mačus praleido vos du įvarčius. Šioje lygoje ne kiekviename mače skaičiuojamas atremtų metimų procentas, tad tikslus jo atremtų metimų procentas nėra aiškus, bet jis tikrai buvo didesnis nei 96%. Po dar vieno įspūdingo mėnesio mūsų šalies atstovas dar labiau įtvirtino savo pozicijas kaip geriausias šios lygos vartininkas.
 
Vartininkų iš Lietuvos gruodžio mėnesio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).