Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: sausis

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: sausis

2020-02-01
hockey.lt informacija
 Prasidėjus 2020 metams Lietuvos ledo ritulininkai ir toliau tęsia savo sezonus kitų šalių pirmenybėse. Pristatome užsienyje žaidžiančių mūsų šalies žaidėjų sausio pasirodymų apžvalgą.
 
Vokietijos trečios lygos pirmenybėms artėjant prie jų pabaigos, vis geresnę formą demonstruoja Arnoldas Bosas. „Oberliga“ pirmenybėse puolėjas šį mėnesį surinko 11 rezultatyvumo balų, padėdamas savo komandai skinti pergales bei gerinti pozicijas lygoje. Nesėkmingai sezoną pradėjusi „Indians“ komanda jau žengia ketvirtoje savo diviziono pozicijoje.
 
Fantastiškai sausį Latvijos čempionate rungtyniavo Markas Kaleinikovas. „Liepaja“ lyderis nė karto ledo nepaliko nesurinkęs bent 2 rezultatyvumo balų, taip dar labiau pagerindamas savo pozicijas rezultatyviausių lygos žaidėjų rikiuotėje. Pagal surinktus rezultatyvumo balus lietuvis žengia antras, o pagal pelnytus įvarčius Latvijos čempionate mūsų šalies atstovas sau neturi lygių.
 
Dar vienu sėkmingu mėnesiu galėjo pasidžiaugti Norvegijoje žaidžiantys lietuviai. Nors nutrūko įspūdinga „Comet“ klubo pergalių serija, Paulius Gintautas ir toliau per mačą rinko po daugiau nei vieną rezultatyvumo balą, o nedaug nuo jo atsiliko ir Ugnius Čižas. Sėkmingai po naujų metų žaidžia ir Ilja Četvertakas bei Danielius Nomanovas, kurie šiais kalendoriniais metais kur kas dažniau savo sirgalius džiugina ir pergalėmis.
 
Vienintelis JAV profesionaliai karjerą tęsiantis mūsų šalies atstovas Dominykas Bogdziulis po naujų metų su komanda stojo į rungtynių maratoną, kuriame puolėjui iš Lietuvos ne kartą pavyko sublizgėti. Pridėti dar 13 rezultatyvumo balų leidžia jam pagal per vieną mačą renkamų balų skaičių patekti tarp geriausių 20 lygos žaidėjų (skaičiuojant bent 10 rungtynių sužaidusius ledo ritulininkus).
 
Siūlome susipažinti su visa Lietuvos ledo ritulininkų sausio mėnesio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), Blo. (Blokuoti metimai), J. V. (Jėgos veiksmai), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
Nesėkmingas sausis buvo trims užsienyje rungtyniaujantiems Lietuvos vartininkams. Statistiškai šis mėnuo buvo blogiausias tiek ir Mantui Armaliui, tiek ir Donatui Žukovui, tiek ir Tadui Ramanauskui.
 
 
Vartininkų iš Lietuvos sausio mėnesio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).