Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: spalis

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: spalis

2019-11-01
hockey.lt informacija
 Praėjusį mėnesį tęsėsi eilinis ledo ritulio sezonas, o jo metu ir vėl netrūksta po pasaulį išsibarsčiusių Lietuvos ledo ritulininkų, rungtyniaujančių kitų šalių lygose. Šį kartą pristatome tai, kaip jiems sekėsi spalio mėnesį.
 
Praėjęs mėnuo buvo itin rezultatyvus mūsų šalies puolėjams, iš kurių net penki surinko daugiau nei 10 rezultatyvumo balų. Tiesa, vienas iš jų – Ilja Četvertakas, savo statistiką Norvegijoje gerokai pagerino pasismaginęs žemesnės lygos mače, kuriame vos per vieną mačą jis savo taškų kraitį papildė keturiais rezultatyvumo balais.
 
Fantastiškas šis mėnuo buvo Pauliui Gintautui – puolėjas ne tik vidutiniškai rinko po beveik du rezultatyvumo balus per susitikimą (15 per 8 mačus), tačiau ir per visą mėnesį kartu su Ugniumi Čižu Norvegijos antroje lygoje nepatyrė pralaimėjimo jausmo, „Comet“ klubui iškovojus visus 24 taškus iš tiek pat galimų.
 
Antrą mėnesį iš eilės dviženklį rezultatyvumą fiksavęs Vilius Krakauskas NIHL pirmenybėse žengia tarp trijų rezultatyviausių lygos žaidėjų, o tokiu pačiu pasiekimu Latvijos čempionato rezultatyviausiųjų rikiuotėje gali pasigirti ir Markas Kaleinikovas.
 
Išskirtinį pasiekimą šį mėnesį užfiksavo ir dešimt rezultatyvumo balų surinkęs Arnoldas Bosas, kuris pelnė tris iš keturių pergalingų šio mėnesio įvarčių savo klubui „Oberliga“ pirmenybėse. Arti dešimties rezultatyvumo balų (2 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai) buvo ir dar vienas Norvegijoje žaidžiantis puolėjas – Danielius Bogdziulis, o rezultatyvūs spalį buvo ir gynėjai: Prancūzijos antrajame divizione žaidžiantis Edgaras Protčenko (4 rezultatyvumo balai per 4 rungtynes) ir ketvirtoje Vokietijos lygoje rungtyniaujantis Domantas Čypas (6 rezultatyvumo balai per 8 rungtynes).
 
Siūlome susipažinti su visa Lietuvos ledo ritulininkų spalio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), Blo. (Blokuoti metimai), J. V. (Jėgos veiksmai), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
Puikiai spalį pasirodė ir vartininkai iš Lietuvos. Mantas Armalis per savo sužaistus du mačus Švedijos aukščiausioje lygoje (SHL) buvo tiesiog fenomenalus atremdamas 96,67% metimų, o sėkmingą mėnesį turėjo ir Vokietijoje žaidžiantis Donatas Žukovas. Ketvirtoje šalies lygoje rungtyniaujantis lietuvis padėjo iškovoti visas tris pergales ir yra geriausias vartininkas visoje lygoje. Tiesa, šiame divizione ne kiekviename mače skaičiuojami atremti metimai, tad geriausias vartininkas renkamas pagal vidutinį per rungtynes praleidžiamų įvarčių skaičių.
 
Vartininkų iš Lietuvos spalio mėnesio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).