Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: vasaris

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio lygose: vasaris

2020-03-02
hockey.lt informacija
Vasarį Lietuvos ledo ritulininkai tęsė savo pasirodymus pasaulio lygose, o kai kuriems mūsų šalies atstovams šiuo mėnesiu jau baigėsi jų pasirodymai klubiniame sezone. Pristatome užsienyje žaidžiančių lietuvių vasario pasirodymų apžvalgą.
 
Vasarį sezoną anksčiau nei norėtų užbaigė Nerijus Ališauskas. Mačo metu patirta paties trauma dar prieš paskutines Rygos „Dinamo“ rungtynes nutraukė vieną iš sėkmingiausių asmeninių sezonų KHL lygoje žaidusio gynėjo pasirodymus 2019-2020 metų sezone. Penkis įvarčius šį sezoną pelnęs ledo ritulininkas pagal šį rodiklį tarp Latvijos klubo gynėjų dalinosi pirmąją poziciją su Uviu Balinskiu, o po sezono lietuvis ne veltui buvo išrinktas geriausiu „Dinamo“ ekipos legionieriumi.
 
Savo sezoną vasario pabaigoje baigė ir kitas Lietuvos rinktinės gynėjas Edgaras Protčenko. Antrajame Prancūzijos divizione žaidęs lietuvis vasarį buvo tikras „Chambery“ lyderis, visuose šešiuose mačuose surinkdamas bent vieną rezultatyvumo balą, tačiau jo pastangų klubui neužteko – likę per plauką nuo atkrintamųjų varžybų „Chambery“ ledo ritulininkai užėmė dešimtąją poziciją ir baigė pasirodymą šiame sezone.
 
Latvijoje ir toliau nesustabdomai žaidžia Markas Kaleinikovas, dar vieną mėnesį per mačą vidutiniškai rinkdamas po daugiau nei du rezultatyvumo balus per susitikimą. Pasibaigus vasariui Lietuvos rinktinės narys ir toliau žygiuoja pirmas rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše.
 
Vasarį atkrintamąsias varžybas Šveicarijoje sėkmingai pradėjo Emilijus Krakauskas ir jo atstovaujama „EHC Kloten“ komanda. Puolėjas įvarčiu padėjo klubui įveikti pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą, o kovą jo ekipos lauks svarbiausi mūšiai sezone siekiant vietos aukščiausioje šios šalies lygoje.
 
Norvegijoje ir toliau rezultatyviai žaidžia visi penki šioje šalyje rungtyniaujantys lietuviai, bet jų klubų vasario mėnesiai buvo skirtingi. Ugniaus Čižo ir Pauliaus Gintauto „Comet“ dukart pralaimėjo pagrindiniams oponentams „Ringerike“ ledo ritulininkams ir dabar likus trims mačams iki reguliaraus sezono pabaigos vis dar nėra ramūs dėl savo galutinės vietos pirmenybėse. Norėdami būti garantuoti dėl vietos tarp dviejų stipriausių lygos komandų, kuri suteiktų galimybę tęsti kovą dėl vietos aukščiausioje Norvegijos lygoje, lietuvių atstovaujama ekipa privalo iškovoti šešis taškus.
 
Į „Furuset“ komandą vasarį persikėlęs Danielius Bogdziulis padėjo nutraukti šios komandos ilgą pralaimėjimų seriją, o pats savo įvarčiais vedė ekipą į dvi pergales, padėsiančias pataisyti jų nuotaiką prieš sezono finišą. Tuo tarpu rezultatyviausią asmeninį mėnesį sužaidusio Ilja Četvertako bei Danieliaus Nomanovo vedama „Hasle-Loren“ vasarį džiaugėsi trimis pergalėmis, padėjusiomis užtikrinti septintąją poziciją pirmenybėse, iš kurios ši ekipa jau nebenukris.
 
 
Ir toliau nedaug galimybių pasireikšti aukščiausioje Švedijos lygoje gauna Mantas Armalis, tačiau jo komandai vasaris buvo itin sėkmingas. Šį mėnesį „Skelleftea“ laimėjo visas dešimt žaistų rungtynių, tarp jų ir abi, kai komandos vartus gynė mūsų šalies atstovas. Tokia įspūdinga serija leido jiems Švedijos čempionate pakilti į antrąją poziciją, kuri užtikrintų vietą kito sezono Čempionų lygoje – į ją po reguliaraus sezono pateks trys lygoje pirmaujančios komandos.
 
Siūlome susipažinti su visa Lietuvos ledo ritulininkų vasario mėnesio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:

 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), Blo. (Blokuoti metimai), J. V. (Jėgos veiksmai), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
 
Vartininkų iš Lietuvos vasario mėnesio statistika, žaidžiant kitų šalių pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).