Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio čempionate – atkrintamosios varžybos

Lietuvos ledo ritulio čempionate – atkrintamosios varžybos

2016-05-31
hockey.lt informacija
 Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) taryba, rengianti Lietuvos ledo ritulio čempionatą, pirmadienio posėdyje patvirtino kito sezono Lietuvos ledo ritulio čempionato (2016-2017 metų sezonas) nuostatus.
 
Rugsėjo viduryje startuosiančiame čempionate numatomi du etapai: reguliarusis sezonas ir atkrintamosios varžybos. Lietuvos ledo ritulio čempionate tai bus pirmas kartas, kai bus rengiamos visame pasaulyje populiarios atkrintamosios varžybos.
 
Tikimasi, jog čempionate žais ne mažiau 7 klubų, o po reguliaraus sezono į atkrintamąsias paklius 6 ekipos.
 
Taip vadinamuose „play-off`uose dvi komandos pateks iškart į pusfinalį. Tai – reguliariojo sezono nugalėtoja ir antrąją vietą užėmusi komanda.
 
Savo varžovų jos sulauks po dviejų ketvirtfinalio kovų iki dviejų pergalių, kurios vyks tokia tvarka: III vieta – VI vieta, IV vieta – V vieta.
 
Pusfinalyje bus žaidžiama taip pat iki dviejų pergalių, o reguliariojo sezono nugalėtojo varžovu bus žemesnę vietą reguliariajame sezone užėmusi ekipa iš dviejų ketvirtfinalio laimėtojų.
 
Finale bus žaidžiama iki trijų pergalių. Antrosios vietos laimėtoju bus paskelbtas finalininkas, trečiosios – iš pusfinalyje pralaimėjusių aukštesnę vietą reguliariajame sezone užėmusi komanda.
 
„Lietuvos ledo ritulio čempionatas pribrendo atkrintamosioms. Praėjęs sezonas parodė, kad klubų jėgos apylygės, žinoma, išskyrus Elektrėnų „Energiją“. Čempionato finale ir „Energija“ turėjo vargo su Vilniaus „Hockey Punks“. Tad atkrintamosios varžybos bus į naudą sirgaliams, kurie pamatys daugiau atkaklių rungtynių, komandoms, kurios turės šansą ne vieneriose rungtynėse įrodyti savo pajėgumą ir pačiam ledo rituliui, kurio populiarumas turėtų dar labiau kilti“,- sakė NLRL vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.
 
Lietuvos ledo ritulio čempionate ateinantį sezoną bus ir daugiau naujovių. Nuo ateinančio sezono patobulės ir rungtynių statistika. Bus skaičiuojami metimai į vartus, laimėtų įmetimų procentas.
 
Komandos turės filmuoti rungtynes arba užtikrinti arenoje „video įvarčio“ sistemą.
 
Praėjusiame ledo ritulio čempionate dalyvavo 7 komandos, Lietuvos čempione tapo „Energija“, 4:3 (2:2, 0:1, 2:0) įveikusi „Hockey Punks“.