Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio geradaris Berndas Haake Lietuvos rinktinę treniruos dar dvejus metus

Lietuvos ledo ritulio geradaris Berndas Haake Lietuvos rinktinę treniruos dar dvejus metus

2015-06-07
hockey.lt informacija
 Asociacija „Lietuvos ledo ritulys“ vienu pirmųjų savo darbų paskyrė sutarties su vyriausiuoju rinktinės treneriu pratęsimui. 69-erių vokietis Berndas Haake dar dvejus metus vadovaus Lietuvos rinktinės vyrams, su kuriais per dvejus darbo metus iškovojo du bronzos apdovanojimus pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupėje.
 
Specialistas iš Vokietijos ir toliau dirbs be atlyginimo, pats iš dalies remdamas Lietuvos ledo ritulį, ką iki šiol ir darė. B.Haake kiekvienais metais aplankydavo kone visus rinktinės kandidatus jų klubuose įvairiose pasaulio šalyse, šiemet ir vėl lankėsi JAV, kur kalbino Dainių Zubrų prisidėti prie Lietuvos ledo ritulio rinktinės.
 
„Pirmiausia noriu pasveikinti Lietuvą, kuri turi visuotinai pripažįstamą ledo ritulio asociaciją. Dabar bus galima ramiai dirbti ir siekti užsibrėžtų tikslų. Tai labai svarbu. Pagaliau sporto šaka turi vieningą organizaciją ir netrukus turėtume matyti darbo rezultatus“,- pirmiausia apie asociaciją prakalbo Berndas Haake.
 
Treneris kitų metų pasaulio čempionatui Zagrebe (Kroatija) pažadėjo į rinktinės štabą vėl pakviesti buvusį Kanados rinktinės vyriausiąjį trenerį, 75-erių Georg`ą Kingston`ą, kuris jau dirbo Lietuvos rinktinėje pasaulio čempionate praėjusiais metais Vilniuje.
 
„Dabartiniai Lietuvos ledo ritulio rinktinės rezultatai, kai dvejus metus iš eilės IB divizione iškovota bronza, yra išties geri. Komanda pajaunėjo, atsirado daug naujų veidų, kurie nėra itin patyrę. Tačiau net ir atjauninę rinktinę sugebėjome išlaikyti pozicijas. Norint kilti aukštyn ir turėti dar daugiau aukštos klasės ledo ritulininkų, būtina plėtoti santykius su kaimynais latviais, baltarusiais. Jie moka žaisti ledo ritulį, jų vaikų, suaugusių čempionatai yra aukšto lygio. Tik taip mes užauginsime gerus ledo ritulininkus, kurie galės papildyti rinktinę. Taip pat labai svarbūs jaunimo rinktinių rezultatai, nes šios rinktinės tiesiogiai papildo naujais žaidėjais nacionalinę komandą. Tad Lietuvos jaunimo komandų žaidimas užsienio lygose yra labai svarbus aspektas Lietuvos ledo ritulio vystymui“,- sakė B.Haake.
 
Treneris iš Vokietijos pažymėjo, jog jis pasiruošęs dirbti ne tik su Lietuvos nacionaline komanda kitų metų vasario mėnesį vyksiančioje olimpinėje atrankoje Vengrijoje ir pasaulio ledo ritulio čempionate Kroatijoje, tačiau ir pasiryžęs padėti Lietuvos dvidešimtmečių ir aštuoniolikamečių rinktinėms.
 
Jaunimo rinktinių trenerių štabai paaiškės rudenį.