Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionate Vilniuje užsitikrino mažiausiai bronzos medalius!

Lietuvos ledo ritulio rinktinė pasaulio čempionate Vilniuje užsitikrino mažiausiai bronzos medalius!

2014-04-24
hockey.lt ir sportas.lt informacija
 Vilniuje vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyre Lietuvos rinktinė 5:2 nugalėjo Rumuniją ir užsitikrino mažiausiai bronzos medalius.
 
Ar Lietuvos rinktinė iškovos sidabrą paaiškės šeštadienį po rungtynių su Kroatija.
 
Lietuvos rinktinė pirmąjį įvartį įmušė sužaidus septynias rungtynių minutes, kuomet po eilinio Dainiaus Zubraus tikslaus perdavimo pasižymėjo Donatas Kumeliauskas. Nors vėliau rumunai turėjo keletą progų daugumoje, tačiau Lietuvos rinktinei pavyko sėkmingai apsiginti.
 
Antrame kėlinyje aktyvesni buvo rumunai, tačiau sėkmingai atsilaikę lietuviai surengė puikią ataką, kurios smaigalyje - Artūras Katulis galingu smūgiu nuginklavęs varžovų vartininką.
 
Netrukus emocijos ant ledo liejosi laisvai – D.Zubrų pražanga sustabdė rumunas, po teisėjų švilpuko Nerijus Ališauskas neleistinai keliu atakavo Matyasą Biro, o į tai sureagavęs jo brolis Otto Biro šoko ant N.Ališausko ir norėjo santykius išsiaiškinti kumščiais. Lietuvis ir traumą patyręs M.Biro užsidirbo po 2 baudos minutes, tuo tarpu O.Biro buvo išvarytas iš aikštės iki rungtynių pabaigos. Lietuviai gavo progą net 5 minutes žaisti daugumoje, bet nesugebėjo pasižymėti. Tiesa, Paulius Gintautas pasiuntė ritulį į varžovų vartus, bet tai padarė po teisėjų švilpuko.
 
Paskutinį rungtynių trečdalį puikiu smūgiu pradėjo Levente Zsokas (42:43), nepalikęs vilčių Mantui Armaliui. Rumunų viltis pakovoti dėl pergales netrukus sumenkino grubi gynėjo klaidą, kuris prarado ritulį savo aikštės pusėje ir tuo pasinaudojęs D.Kumeliauskas (44:53) įmušė antrąjį savo įvartį. Vėliau lietuvių persvarą dar labiau įtvirtino kiekybinę persvarą išnaudojęs Arnoldas Bosas (50:37), o tam tikras rumunų viltis buvo atgaivinęs Csanadas Fodoras (58:04), įmušęs žaidžiant šešiese prieš keturis. Rizikuoti nusprendę ir vartininką šeštuoju aikštės žaidėjų keitę rumunai buvo nubausti – A.Bosas (59:32) pasiuntė ritulį į tuščius vartus ir sudėjo visus taškus.
 
Lietuviai (9 tšk.) pakilo į antrą turnyrinės lentelės vietą ir užsitikrino čempionato medalius, o rumunai (1 tšk.) liko penktoje vietoje ir dėl išlikimo šeštadienį žais su Nyderlandais (0 tšk.). Čempionato nugalėtojais jau tapo lenkai (12 tšk.), į trečią poziciją smuktelėjo kroatai (8 tšk.), o apie medalius vis dar gali svajoti ketvirtą vietą užimantys britai (6 tšk.).
 
Penktadienį čempionate bus poilsio diena, o šeštadienį 13 val. rumunai susitiks su Nyderlandais, 16.30 val. lenkai egzaminuos britus, o 20 val. rungtynėse dėl sidabro susigrums lietuviai ir kroatai.
 
Priminsime, kad lietuviai 4:0 nepasigailėjo Nyderlandų, 2:3 nusileido čempionams lenkams ir 2:1 įveikė Didžiąją Britaniją. Tuo tarpu rumunai čempionatą pradėjo labai blankiai – 0:7 nepasipriešino lenkams ir 1:4 nusileido britams, bet trečiajame ture ilgai pirmavo prieš kroatus ir pralaimėjo jiems tik baudinių serijos rezultatu 3:4.