Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio rinktinės nariai J.Jasinevičius ir P.Gintautas suvienys jėgas Norvegijoje

Lietuvos ledo ritulio rinktinės nariai J.Jasinevičius ir P.Gintautas suvienys jėgas Norvegijoje

2017-08-16
sportas.lt informacija
 Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės gynėjas 21-erių metų Jaunius Jasinevičius po penkių sezonų nusprendė palikti Švediją ir persikelti į Norvegiją.
 
Trečiadienį lietuvis pasirašė kontraktą su antroje Norvegijos lygoje žaidžiančiu Haldeno „Comet“ klubu, kuriam atstovauja ir 22-ejų Lietuvos vyrų rinktinės puolėjas Paulius Gintautas. Šią informaciją paskelbė Norvegijos žiniasklaida.
 
 „Susidariau puikų pirmąjį įspūdį ne tik apie komandą, bet ir apie miestą. Esu ambicingas žaidėjas, noriu žaisti aukščiausiose lygose ir tikiuosi, kad „Comet“ man padės tai pasiekti. Ledo ritulio lygis Norvegijoje geras, laukia įdomus sezonas“, - vietos žiniasklaidai kalbėjo J.Jasinevičius.
 
Švedijoje J.Jasinevičius kantriai kilo karjeros laiptais. Nuo šalies jaunių (iki 18 metų) lygos pradėjęs lietuvis du pastaruosius sezonus jau žaidė trečioje Švedijos vyrų lygoje.
 
J.Jasinevičius Lietuvos vyrų rinktinėje debiutavo 2015 m. ir nuo tada nepraleido nė vieno pasaulio čempionato.
 
Beje, „Comet“ tapo elitinėje Norvegijos lygoje žaidžiančio „Sparta Sarpsborg“ klubo dukterine komanda. Taigi, jei lietuviai demonstruos gerą žaidimą Haldene, turės progą patekti į stipresnę ekipą.
 
„Comet“ keletą pastarųjų metų yra viena stipriausių antros Norvegijos lygos komandų. 2015 m. ir 2017 m. ji užėmė antrąsias vietas ir žaidė pereinamajame turnyre dėl vietos Norvegijos elite.