Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio rinktinių laukia kaip niekad darbingi metai (visų rinktinių tvarkaraštis)

Lietuvos ledo ritulio rinktinių laukia kaip niekad darbingi metai (visų rinktinių tvarkaraštis)

2019-09-29
hockey.lt informacija
Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) patvirtino Lietuvos rinktinių tvarkaraštį, kuris artimiausiu metu bus kaip niekad įtemptas.
 
Nacionalinė Lietuvos rinktinė artėjančiais metais rinksis tris kartus, o pirmasis startas laukia jau šiemet, lapkričio 6-10 dienomis vyksiančiame kasmetiniame „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre. Šįkart jis bus surengtas Estijos sostinėje Taline, o mūsų šalies rinktinė grupių etape stos į kovą su Rumunijos rinktine ir Kazachstano jaunimo iki 20 metų rinktine. Kitoje grupėje grumsis šeimininkai estai, Latvijos klubų rinktinė bei Ukrainos nacionalinė ekipa, su kurių viena lietuviai jėgas išbandys finalinėje dienoje.
 
Vasarį geriausių šalies ledo ritulininkų lauks olimpinė atranka, kurioje Lietuviai Slovėnijoje varžysis su šeimininkų ekipa, Japonija bei kvalifikacinį etapą įveikusia rinktine. Mūšiai Jesenicės mieste bus surengti vasario 5-9 dienomis.
 
Svarbiausias šalies rinktinės išbandymas – pasaulio čempionato IB diviziono kovos Katovicuose (Lenkija). Ten mūsų šalies atstovai bandys pakartoti 2018 metais užfiksuotą patekimą ir sugrįžti į IA diviziono kovas. Balandžio 6-25 dienomis pasiruošimo stovykloje dalyvausianti rinktinė, balandžio 26 – gegužės 3 dienomis varžysis su Lenkijos, Japonijos, Estijos, Ukrainos ir Serbijos rinktinėmis.
 
Šie metai bus užimti ne tik vyrų rinktinei: kaip jau minėta anksčiau, lapkričio 6-10 dienomis Lietuvos U-20 rinktinė dalyvaus draugiškame turnyre Kijeve (Ukraina), kur jie varžysis su Ukrainos ir Lenkijos bendraamžiais bei Minsko „Dinamo“ klubu.
 
Kol jaunimo rinktinė varžysis Ukrainoje, Vilniuje, lapkričio 8-10 dienomis, stovyklą surengs U-16 rinktinės kandidatai. Jaunuoliai dar tik laukiantys savo šansų pasaulio čempionatuose ne tik parodys savo sugebėjimus treniruotėse, bet ir išbandys savo jėgas su kaimynais iš Lenkijos.
 
Savo stovyklos gruodį sulauks ir U-18 rinktinės kandidatai, kurie gruodžio 14-15 dienomis vyks į Gdanską ir sužais dvejas kontrolines rungtynes su lenkais. Pernai šių komandų tarpusavio mačai buvo žaidžiami Elektrėnuose, o šįkart kaimynus jau priims Lenkijos atstovai.
 
Taip pat gruodį įvyks ir istorinis šalies ledo rituliui moterų rinktinės debiutas pasaulio čempionate. Gruodžio 4-10 dienomis Lietuvos moterų rinktinė dalyvaus pasaulio III diviziono čempionate Bulgarijoje. Savaitę prieš išvyką į Sofiją lietuvės surengs stovyklą, kuri bus paskutinė pasiruošimo etape. Su mūsų rinktine šiame lygmenyje varžysis Rumunijos, Belgijos, Pietų Afrikos Respublikos, Honkongo ir Bulgarijos ledo ritulininkės.
 
Savo amžiaus grupės IIA diviziono čempionatui Vilniuje (sausio 6-12 dienomis) besiruošiantys Lietuvos U-20 rinktinės vaikinai, pasiruošimo pirmenybėms stovyklą surengs gruodžio 27 – sausio 4 dienomis Elektrėnuose. Be treniruočių jų laukia ir kontroliniai mačai su būsimais varžovais iš Japonijos (sausio 2 dieną) ir Didžiosios Britanijos (sausio 4 dieną). Be minėtų rinktinių pasaulio čempionate lietuviai taip pat kovos su rumunais, ispanais bei serbais.
 
U-18 rinktinė pasaulio jaunių IIA diviziono kovoms taip pat ruošis Elektrėnuose, o jų pasiruošimas numatytas kovo 14-20 dienomis. Po stovyklos rinktinė išvyks į Taliną, kuriame ji kovo 22-28 dienomis stos į kovą su varžovais iš Didžiosios Britanijos, Estijos, Rumunijos, Pietų Korėjos ir Serbijos.
 
Visi šių metų Lietuvos rinktinių įvykiai:
 
2019 m. lapkričio 6-10 d. „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyras – Taline, Estijoje (vyrų rinktinė);
 
2019 m. lapkričio 6-10 d. tarptautinis turnyras – Kijeve, Ukrainoje (U-20 rinktinė);
 
2019 m. lapkričio 8-10 d. U-16 rinktinės stovykla, kontroliniai mačai su Lenkija – Vilniuje (U-16 rinktinė);
 
2019 m. gruodžio 4-10 d. Pasaulio moterų III diviziono čempionatas – Sofijoje, Bulgarijoje (moterų rinktinė);
 
2019 m. gruodžio 14-15d. U-18 rinktinės stovykla, kontroliniai mačai su Lenkija – Gdanske, Lenkijoje (U-18 rinktinė);
 
2019 m. gruodžio 27 d. – 2020 m. sausio 4 d. Pasiruošimo U-20 pasaulio čempionatui stovykla – Elektrėnuose (U-20 rinktinė);
 
2020 m. sausio 06-12 d. Pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionatas – Vilniuje (U-20 rinktinė);
 
2020 m. vasario 5-9 d. Olimpinis atrankos turnyras – Jesenicė, Slovėnija (vyrų rinktinė);
 
2020 m. kovo 14-20 d. Pasiruošimo U-18 pasaulio čempionatui stovykla – Elektrėnuose (U-18 rinktinė);
 
2020 m. kovo 22-28 d. Pasaulio jaunių IIA diviziono čempionatas – Taline, Estijoje (U-18 rinktinė);
 
2020 m. balandžio 6-25 d. Pasiruošimo pasaulio čempionatui stovykla – Vilniuje bei Lenkijoje (vyrų rinktinė);
 
2020 m. balandžio 27 – gegužės 3 d. Pasaulio IB diviziono čempionatas – Katovicuose, Lenkijoje (vyrų rinktinė);