Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulio talentas P.Misiukas karjerą tęs už Atlanto

Lietuvos ledo ritulio talentas P.Misiukas karjerą tęs už Atlanto

2015-06-26
sportas.lt informacija
 Sparčiai tobulėjantis 15-metis lietuvis Patrikas Misiukas ledo ritulio aukštumų sieks už Atlanto. Sėkmingai Klaipėdoje vykusioje JAV jaunimo lygų peržiūroje pasirodęs puolėjas sukirto rankomis su Grin Bėjaus „Gamblers“ ekipa.
 
Lietuvis kitą sezoną praleis „Gamblers“ jaunučių (iki 16 metų) komandoje. Ši ekipa žaidžia AAA lygmenyje – aukščiausiame JAV jaunučių ledo ritulio sistemoje. Pernai „Gamblers“ visų JAV AAA lygmens komandų reitinge užėmė 81-ą vietą tarp 187 ekipų ir sau už nugaros paliko Naujojo Džersio „Devils“ bei Bostono „Bruins“ jaunučių klubus.
 
„Turėjau pasiūlymų ne tik iš „Gamblers“, bet ir iš kitų JAV komandų. Visgi, „Gamblers“ ekipa buvo pajėgiausia iš tų, kurios manimi domėjosi, be to, girdėjau gerų atsiliepimų apie Grin Bėjaus miestą. Tikiuosi per artimiausią sezoną priprasti prie amerikietiško žaidimo stiliaus ir kitąmet žaisti vienoje iš elitinių jaunimo lygų – USHL arba CHL“, - Sportas.lt teigė lietuvis.
 
P.Misiukas praėjusiame sezone atstovavo Vilniaus „Oberhaus“ klubui. Jis buvo vienas jauniausių ekipos puolėjų, bet tai jam nesutrukdė tapti rezultatyviausiu komandos žaidėju – per 16 rungtynių P.Misiukas pelnė 19 įvarčių ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.
 
Sėkmingas puolėjo žaidimas neliko nepastebėtas ir balandžio mėnesį jis debiutavo Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinėje.
 
Sportas.lt žiniomis, į JAV kelsis dar keletas Vilniaus „Geležinio vilko“ auklėtinių, tarp kurių – Ignotas Ragas ir Povilas Dumčius.