Titulinis » Naujienos » Lietuvos moterų rinktinė gruodį debiutuos pasaulio čempionate!

Lietuvos moterų rinktinė gruodį debiutuos pasaulio čempionate!

2019-05-23
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio pasaulyje – istorinis įvykis. Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) kongrese nuspręsta, jog Lietuvos moterų rinktinė pirmą kartą šalies istorijoje dalyvaus pasaulio ledo ritulio čempionate.
 
Asociacija „Hockey Lietuva“ šiemet buvo pateikusi paraišką dėl moterų rinktinės dalyvavimo pasaulio čempionato atrankoje, bet IIHF kongreso metu nuspręsta kiek pakeisti prieš tai galiojusią sistemą ir panaikinti atrankos turnyrus. Visgi, tai Lietuvos rinktinės galimybėms dalyvauti čempionate įtakos neturėjo – nuspręsta, jog Lietuvos rinktinė dalyvaus naujai sukurtame pasaulio čempionato III divizione, kuris ir pakeis prieš tai egzistavusį atrankos turnyrą.
 
Lietuvos rinktinės debiutas tarptautiniame fronte įvyks jau šiemet – pasaulio čempionato III divizionas bus surengtas gruodžio 2-8 dienomis. Nors oficialiai čempionato šeimininkė bus patvirtinta tik rytoj, jau dabar aišku, kad pirmenybės įvyks Bulgarijoje, Sofijos mieste, kadangi bulgarai vieninteliai pateikė paraišką organizuoti šį turnyrą.
 
Būsimame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinės lauks kur kas daugiau patirties sukaupusios varžovės. Mūsų rinktinės narės varžysis su ne vienerius metus aukštesniame divizione žaidusiomis Rumunijos ledo ritulininkėmis ir pastaraisiais metais atrankoje dalyvavusiomis rinktinėmis: Belgija, Pietų Afrika, Honkongu bei šeimininke Bulgarija.