Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinė krito prieš geriausią savo mačą čempionate sužaidusius vengrus (VIDEO)

Lietuvos rinktinė krito prieš geriausią savo mačą čempionate sužaidusius vengrus (VIDEO)

2019-05-02
hockey.lt informacija, Marat Akimzhanov nuotr.
Lietuvos ledo ritulio rinktinei ir toliau nepavyksta iškovoti taškų Kazachstane vykstančiame pasaulio ledo ritulio IA diviziono čempionate.
 
Ketvirtadienio rytą itin svarbiame mūšyje su vengrais lietuviai nepaisant pirmą kartą čempionate ant ledo pasirodžiusio Tado Kumeliausko įvarčio turėjo pripažinti varžovų persvarą 1:4. Po šio pralaimėjimo Lietuvos rinktinė nukrito į paskutinę turnyrinės lentelės poziciją į viršų praleisdami juos įveikusią Vengriją.
 
Rungtynes itin aktyviai pradėjo vengrai, kurie jau pirmųjų savo atakų metu ne kartą bandė mesti ritulį į Manto Armalio ginamus vartus. Visgi, jiems pasižymėti nepavyko, o Pauliui Rumševičiui lazda į veidą pataikęs Andrew Saraueris suteikė galimybę lietuviams išbandyti savo daugumos realizaciją.
 
Šių dviejų minučių metu pavojingai iš toli atakavo Nerijus Ališauskas, Dainius Zubrus surengė pavojingą reidą, bet nuo įvarčio varžovus abu kartus apsaugojo jų vartininkas Adamas Vay‘us. Pasibaigus baudos minutėms lietuviai dar bandė spausti varžovus prie jų vartų, bet visa tai baigėsi vengrų kontrataka trys prieš du ir tiksliu Istvano Bartalio metimu iš patogios pozicijos (08:42, rez. perd. Krisztianas Nagy, Bence Stipsiczas).
 
Iškart po varžovų įvarčio ritulį iš aikštės išmetęs A. Saraueris buvo nubaustas už žaidimo vilkinimą, bet šįkart daugumoje lietuviai žaidė nesėkmingai. Patys nesukūrę progų, jie suteikė varžovams dvi galimybes atlikti pavojingus metimus iššokus vieniems prieš M. Armalį. Lietuvių laimei, savo progų vengrai neišnaudojo.
 
Kėliniui artėjant prie pabaigos I. Bartalis surengė įspūdingą individualų reidą, sėkmingu įsiveržimu tarp dviejų gynėjų palikęs juos už nugaros ir pasiuntęs ritulį į Lietuvos rinktinės vartus (15:26, rez. perd. Bence Sziranyi, Kevinas Wehras).
 
Kėlinio pabaigoje lietuviams dovanėlę įteikė Istvanas Sofronas, kuris du kartus pažeidęs ritulio įmetimo procedūrą buvo nusiųstas ant nubaustųjų suolelio, o šį kartą varžovų suteikta galimybe lietuviai pasinaudojo maksimaliai. Arnoldas Bosas atliko metimą iš toli ir nors jis buvo netikslus, pirmąjį kartą šiame čempionate rungtynėse pasirodęs Tadas Kumeliauskas buvo pirmasis prie nuo borto atšokusio ritulio ir dviem bandymais galiausiai pasiuntė jį į varžovų vartus (18:59, rez. perd. A. Bosas).
 
Antrojo kėlinio pradžioje ant nubaustųjų suolelio sėdosi jau lietuviai, o ši Artūro Katulio nuobauda suteikė pirmąją galimybę daugumoje pasirodyti varžovams. Kai jau atrodė, kad Lietuvos rinktinei pavyks neutralizuoti šią situaciją, iš arti komandos draugo metimą tiksliai pataisė Csanadas Erdely (26:14, rez. perd. Janosas Vasas, Janosas Hari).
 
Dviejų įvarčių deficitą vėl turėję lietuviai stengėsi puolime žaisti aktyviai. Iš pradžių porą pavojingų metimų atliko Ilja Četvertako, Pauliaus Gintauto ir Ugniaus Čižo puolimo trejetas, o vėliau po Emilijaus Krakausko perdavimo gerą progą turėjo Arnoldas Bosas. Visgi, visi šie metimai buvo atremti varžovų vartininko.
 
Savo progomis atsakė ir oponentai: dar kartą pabėgę į kontrataką trise prieš du jie šįkart nepasižymėjo, bet vėliau nesėkmingai ritulį komandos draugui perduoti bandė M. Armalis, o ritulį perėmę varžovai vos po kelių sekundžių surado prie vartų buvusį I. Sofroną, kuris dar labiau įtvirtino vengrų persvarą (36:04, rez. perd. I. Bartalis).
 
Trečiajame kėlinyje lietuviai dar stengėsi sušvelninti rezultatą ir surengė ne vieną pavojingą išpuolį bei lenkė oponentus pagal atliktus metimus, bet įvarčių pelnyta nebuvo. Grėsmę prie mūsų vartų kėlė ir vengrai, o Vilmosas Gallo galingu metimu sudrebino Lietuvos rinktinės virpstą.
 
Mačo pabaigoje Nerijus Ališauskas sulaukė nemalonaus varžovo dūrio lazda, o už jį Janosas Hari susilaukė 5+20 nuobaudos. Deja, bet iki mačo pabaigos buvo likusios tik kiek mažiau nei dvi minutės, o per jas įvarčių pelnyti lietuviams nepavyko.
 
Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinėje išrinktas Ugnius Čižas.
 
Rytoj lietuviai turės paskutinę poilsio dieną, o šeštadienį jie stos į dar vieną akistatą, šįkart su Korėjos rinktine.
 
Rungtynių santrauka:
 
 
 
Lietuvos rinktinės penketukai mačui su Vengrija:
 
Emilijus Krakauskas (97) – Dainius Zubrus (8) – Arnoldas Bosas (33);
Edgaras Protčenko (2) – Nerijus Ališauskas (4).
 
Povilas Verenis (15) – Mauras Baltrukonis (12) – Danielius Bogdziulis (71);
Arvidas Domeika (5) – Artūras Katulis (6).
 
Ilja Četvertakas (7) – Ugnius Čižas (13) – Paulius Gintautas (16);
Kostas Gusevas (11) – Tomašas Krukovskis (24).
 
Vytautas Jagelavičius (28) – Patrikas Misiukas (14) – Aivaras Bendžius (10) – Tadas Kumeliauskas (17);
Paulius Rumševičius (22).
 
Mantas Armalis (50) – Laurynas Lubys (1).