Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinė patyrė skaudų pralaimėjimą prieš lenkus (VIDEO)

Lietuvos rinktinė patyrė skaudų pralaimėjimą prieš lenkus (VIDEO)

2019-04-09
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė patyrė skaudų pralaimėjimą pasaulio jaunių čempionate.
 
Elektrėnuose antradienį 1:7 nusileido Lenkijos rinktinei, kuri tapo vienvalde čempionato lydere.
 
Jau pačioje susitikimo pradžioje lenkai užsidirbo dvi baudos minutes, o apsigynę jie netrukus prasižengė dar du kartus, tad lietuviai įgijo dvigubą kiekybinį pranašumą. Visgi, lietuviams pasižymėti nepavyko.
 
Net ir žaisdami lygiomis sudėtimis lietuviai dažniau atakavo nei jų varžovai, o lenkai progą pasižymėti gavo kėliniui artėjant prie pabaigos, po šeimininkų klaidos, bet ir jiems pasižymėti nepavyko. Galiausiai paskutinę minutę geriausią progą pasižymėti pirmajame kėlinyje susikūrė Lukas Wascho, bet Lietuvos rinktinės puolėjas po sėkmingo prasiveržimo neperkėlė ritulio per vartininko koją.
 
Situacija pasikeitė antrajame kėlinyje: varžovai nuo pat jo pradžios prispaudė lietuvius prie jų vartų, o ilgai laukti pirmojo įvarčio nereikėjo. Po kiek daugiau nei trijų minučių Maciejus Witanas (23:02, rez. perd. Sebastianas Brynkusas, Szymonas Bieniekas) atidarė įvarčių sąskaitą. Situacija nesikeitė ir po lenkų pelnyto įvarčio, o lietuviams niekaip nepavykdavo užpulti varžovų vartų.
 
Lenkams spaudžiant varžovus tas pats M. Witanas po septynių minučių antrą kartą nuginklavo F. Nausėdą (29:58, rez. perd. S. Brynkusas, Michalas Narogas), pasižymėdamas kiekybinio pranašumo metu. Lietuviams nespėjus atsigauti po antrojo smūgio, į mūsų vartus krito dar vienas įvartis. Šį kartą iš aštraus kampo pasižymėjo Marcinas Plachetka (30:31, rez. perd. Janas Krzyzekas, Igoris Augustyniakas).
 
Po šio įvarčio į Lietuvos rinktinės vartus stojo Nikita Kuzminovas, kuriam nuo pat pasirodymo ant ledo teko atlaikyti besitęsiantį varžovų šturmą. Ilgai apsaugoti vartus nuo įvarčių nepavyko ir jam, kai dar vieną kiekybinę persvarą išnaudojo Jakubas Blanikas (35:47, rez. perd. M. Narogas, S. Brynkusas).
 
Lietuvių viltis kiek atgaivino tik varžovų pražanga ir po jos pasižymėjęs Dovydas Laimutis (36:11, rez. perd. Lukas Washco, Herkus Marcinkevičius).
 
Nepaisant pelnyto įvarčio, sugrįžti į kovą dėl taškų lietuviai nesugebėjo, o mačo pabaigoje į jų vartus krito dar trys įvarčiai. Sykį pasižymėjo Bartoszas Florczakas (52:49, rez. perd. Mateuszas Bezwinskis), o dukart lietuvių vartininką nuginklavo Mateuszas Bezwinskis (53:49, rez. perd. S. Brynkusas, M. Narogas ir 56:03, rez. perd. M. Witanas ir S. Brynkusas).
 
Kitas pasaulio jaunių čempionato rungtynes lietuviai žais jau rytoj 19:30 val. su Ispanijos rinktine. 
 
Rungtynių santrauka:
 
 
 
Lietuvos rinktinės sudėtis:
 
Avgustinas SIlinas (10) - Herkus Marcinkevičius (23);
Timonas Mažulis (12) - Arnas Misiukas (9) - Lukas Waschco (7).
 
Vėjas Jokubynas (6) - Artiom Starovoitov (3);
Nikita Voloch (8) - Martynas Miliūnas (18) - Karolis Krasilnikovas (22).
 
Domas Janušonis (16) - Karolis Šumskas (2);
Nikita Piazenko (13) - Dovydas Laimutis (17) - Jaromir Šusterovas (14).
 
Rojus Plepys (4) - Jokūbas Minelga (21)  - Arnas Palšauskas (15) - Martin Tuchto (19).
 
Faustas Nausėda (1) – Nikita Kuzminov (25);
 
Rungtynių vaizdo įrašas: