Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinės narys E.Rybakovas keičia klubą Baltarusijoje

Lietuvos rinktinės narys E.Rybakovas keičia klubą Baltarusijoje

2014-07-02
Sportas.lt informacija
 Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinėje šiemet debiutavęs Edgaras Rybakovas ir kitą sezoną praleis pajėgiausioje Baltarusijos lygoje „Extraliga“.
 
23-ejų metų puolėjas Sportas.lt patvirtino, kad palieka Lydos HC „Lida“ ekipą ir pasirašys vienerių metų sutartį su kitu „Extraliga“ klubu – Bresto HC „Brest“.
 
„Lydos klubas nepasiūlė pratęsti kontrakto, o iš Bresto komandos sulaukiau susidomėjimo, jie ieškojo legionieriaus, todėl ir pasirinkau šią ekipą. Žaidimo sąlygos bus panašios, kaip ir Lydoje, bet finansiškai Bresto pasiūlymas man buvo naudingesnis“, - Sportas.lt teigė E.Rybakovas.
 
Šiuo metu lietuvis pluša Bresto komandos treniruočių stovykloje: „Treniruojamės tris kartus per dieną. Rytinė treniruotė trunka 45 minutes, o vėliau laukia dar dvi treniruotės po 2 valandas. Ant ledo lipsime jau po dviejų savaičių.“
 
HC „Brest“ pirmąsias draugiškas rungtynes žais jau liepos 29-ą dieną, kai Lydoje prasidės tris dienas truksiantis draugiškas ledo ritulio turnyras.
 
E.Rybakovas praėjusio sezono pradžioje bandė įsitvirtinti Elmiros „Jackals“ klube, žaidžiančiame ECHL lygoje Jungtinėse Amerikos Valstijose, o vėliau pasirašė sutartį su Lydos ekipa. Per 35 praėjusio sezono „Extraliga“ rungtynes puolėjas įmušė 7 įvarčius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.
 
E.Rybakovui puikiai sekėsi žaisti būtent prieš Bresto komandą. Per 7 Lydos ir Bresto komandų tarpusavio rungtynes puolėjas įmušė 4 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.
 
Lydos klubas reguliariajame sezone buvo 7-as, o Bresto – 8-as, tačiau abi komandos savo pasirodymą baigė ketvirtfinalyje.
 
Klubinį sezoną baigęs E.Rybakovas prisijungė prie Lietuvos vyrų rinktinės ir per 5 pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupės rungtynes įmušė 1 įvartį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą bei pasidabino bronzos medaliu.