Titulinis » Naujienos » Lietuvos rinktinės treneris D. Lacroix iki sezono galo dirbs Vokietijos aukščiausioje lygoje

Lietuvos rinktinės treneris D. Lacroix iki sezono galo dirbs Vokietijos aukščiausioje lygoje

2019-01-21
hockey.lt informacija
Lietuvos rinktinės vyriausiais treneris Danas Lacroix sugrįžta į klubinį ledo ritulį ir išbandys vyriausiojo trenerio rolę Europos klube – pirmadienį treneris pasirašė sutartį su viena iš stipriausių Vokietijos aukščiausios lygos (DEL) „Kolner Haie“ ekipa.
 
Trenerio poste D. Lacroix pakeis atleistą Peterį Draisaitlą, o savo pirmąją treniruotę kanadietis komandai praves jau rytoj. Ši klubinė sutartis nekeičia 49-erių metų stratego planų su Lietuvos rinktine – sezonas Vokietijoje baigsis dar iki pasaulio čempionato IA diviziono starto Kazachstane, o „Kolner Haie“ sėkmingo pasirodymo atkrintamosiose varžybose atveju kanadietis šiek tiek vėliau prisijungtų prie pasaulio čempionatui besiruošiančios rinktinės.
 
Prisijungimas prie „Kolner Haie“ taip pat neturėtų turėti įtakos ir lapkritį Lietuvoje išsakytoms jo mintims apie ateitį: su klubu sutartis pasirašyta iki šio sezono pabaigos, tad kitiems metams apie NHL Stenlio taurę svajojantis treneris ir toliau prioritetą teiks galimybei dirbti stipriausioje planetos ledo ritulio lygoje.
 
Reguliariajam DEL sezonui artėjant prie pabaigos „Kolner Haie“ užima ketvirtąją poziciją turnyrinėje lentelėje, tad jie yra beveik garantuoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose.
 
Beje, Vokietijoje D. Lacroix iš arti galės stebėti ir keletą savo auklėtinių Lietuvos rinktinėje: žemesnėse šios šalies lygose rungtyniauja šeši pastaruoju metu rinktinės garbę gynę žaidėjai (Tadas Kumeliauskas, Arnoldas Bosas, Povilas Verenis, Domantas Čypas, Danielius Bogdziulis ir Danielius Nomanovas).