Titulinis » Naujienos » Lietuvos teisėjai sezonui ruošėsi Baltarusijoje

Lietuvos teisėjai sezonui ruošėsi Baltarusijoje

2019-07-26
hockey.lt informacija
Tarptautinės kategorijos teisėjai Benas Jakšys ir Laurynas Stepankevičius liepos 21-24 dienomis dalyvavo sezono pasiruošimo stovykloje Molodečno mieste Baltarusijos respublikoje. Šioje stovykloje taip pat vyko ir teoriniai užsiėmimai varžybų inspektoriams, kuriuose dalyvavo asociacijos „Hockey Lietuva“ teisėjų vadovas Tomas Lauksėdis.
 
Stovykloje vyko darbas su IIHF taisyklių knyga teorijos dėstyme, video medžiagos analizėmis. Teisėjai buvo supažindinti su pasikeitusiomis IIHF taisyklėmis, vyko praktiniai užsiėmimai ant ledo, sporto ir treniruoklių salėse, o stovyklos finiše buvo atliekamas visų šių užsiėmimų testavimas ir egzaminavimas.
 
„Vykdydami dvišalį bendradarbiavimą džiaugiamės gavę kvietimą prisijungti ruoštis sezonui su 70 geriausių kaimyninės šalies teisėjų, kurių šios stovyklos siekis buvo pasiruošti artėjančiam sezonui. Pagrindinis mano, kaip vadovo, tikslas buvo atvežti į tokią stovyklą mūsų teisėjus, kad jie praktiškai susipažintų su tuo, kaip ruošiasi ir dirba kolegos iš kaimyninės šalies. Taip pat norėjosi pačiam pasisemti patirties iš kolegų, gauti žinių kaip pagerinti profesinį teisėjų rengimo lygį“, - po stovyklos kalbėjo T. Lauksėdis.
 
Pakalbinti teisėjai taip pat pasidalino mintimis apie dalyvavimą stovykloje bei džiaugėsi gauta galimybe pasiruošti sezonui.
 
„Pirmą kartą teko dalyvauti tokio lygio pasiruošimo stovykloje. Čia susipažinome kaip yra iš tikrųjų ruošiami profesionalūs teisėjai“, - sakė Benas Jakšys. Kolegai antrino ir Laurynas Stepankevičius: „Visada smagu bendradarbiauti su kitų šalių ledo ritulio atstovais. Stovykloje dirbome su tikrais profesionalais, iš kurių pasisėmėme daug naudingos patirties, kurią taikysime praktikoje.“