Titulinis » Naujienos » Lietuvos vartininkai tobulinosi Arūno Aleinikovo stovykloje

Lietuvos vartininkai tobulinosi Arūno Aleinikovo stovykloje

2016-06-27
hockey.lt informacija
Vilniuje surengta tradicinė Lietuvos rinktinės vartininkų trenerio Arūno Aleinikovo stovykla, kurioje patirties sėmėsi ir vartininko paslapčių mokėsi kone visi Lietuvos vartininkai.
 
Tradicine tampanti stovykla sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – 39. Treniruotėse dalyvavo 31 lietuvis, 7 baltarusiai ir vienas latvis. Beje, 4 vartininkai gina Baltarusijos „Ekstra“ lygos vartus.
 
Su sportininkais dirbo 3 lietuvių, 3 baltarusių ir 2 latvių treneriai, jiems talkino būrys jaunųjų žaidėjų, kurie treniravo vartininkus ir patys treniravo metimus.
 
A.Aleinikovui pavyko surinkti veik visus geriausius visų amžiaus grupių vartininkus, trūko tik Donato Žukovo ir Elvino Karlos.
 
Šalia 14 Vilniaus Geležinio vilko“ vartininkų, 5 elektrėniškių, buvo ir 4 mėgėjai, kurie žengė pirmuosius žingsnius vartuose.
 
„Stovykloje sprendėme įvairias užduotis. U-16, U-18, U-20 ir vyrų rinktinės vartininkai praėjo fiziškai ruoštis kitam sezonui. Taip pat pamatėme visus kartu tarpusavyje konkuruojančius, atsiskleidė stipriosios ir silpnosios pusės. Jaunesnieji vartininkai tobulino čiuožimą, judėjimą, pozicijos užsiėmimą vartuose, gerino ritulio atmušimą. Sausose treniruotėse dirbome ties  koordinacija, motorika“,- sakė stovyklos vadovas A.Aleinikovas.
 
Stovykloje buvo matyti, kad bus nemaža konkurencija tarp U-16, U-18 vartininkų. A.Aleinikovas mano, jog bus galima rinktis iš 4-5 kandidatų, ko senokai jau nebuvo.
 
„Po praėjusių metų stovyklos akivaizdžiai matosi patobulėję 2000-2001 metų gimimo vartininkai, kurie per metus sustiprėjo ne tik fiziškai, bet ir paaugo. Stovykloje buvo daug įdomių 2005-2007 metų įdomių vaikų iš Vilniaus, Elektrėnų, Klaipėdos“,- apie auklėtinius pasakojo Aleinikovas.
 
Beje, vartų specialistas pažymėjo, jog akivaizdžiai matosi, kurios mokyklos dirba su vartininkais, o kurios ne.
 
„Mokyklų, kurios turi vartininkų trenerius, atstovai visa galva geresni. Matosi trenerių darbo vaisius. Vaikai geriau čiuožia, juda vartuose, teisingai atmuša ritulį. Visų mokyklų vadovai turi suprasti šiuolaikinio ledo ritulio tendencijas, kad didelę komandos sėkmės dalį lemia vartininkai. Privalu mokykloje turėtų vartininkų specialistą, kuris bent porą kartų per savaitę dirbtų tik su vartininkais ir mokintų juos technikos“,- pažymėjo A.Aleinikovas.