Titulinis » Naujienos » LRK „Žalgirio“ pergalingą seriją nutraukė Zelenogrado klubas

LRK „Žalgirio“ pergalingą seriją nutraukė Zelenogrado klubas

2014-11-02
Sportas.lt informacija
Pirmą nesėkmę po šešių pergalių iš eilės Jaunimo ledo ritulio B lygoje (MHL B) patyrė „HC Žalgirio“ klubas, kuris sekmadienį svečiuose 2:3 (1:0, 0:1, 1:2) turėjo pripažinti vieno iš favoritų – Zelenogrado „HC Zelenograd“ (Rusija) pranašumą.
 
Rungtynių pradžia žalgiriečiams nežadėjo nieko blogo. Vienintelę pražangą šiame kėlinyje užsidirbo šeimininkų žaidėjas, o tuo pasinaudojęs Pavelas Širokovas (17:47 min.) išvedė svečius į priekį. „HC Zelenograd“ pusiausvyrą atstatė 28-ą minutę, kai į „HC Žalgirio“ vartus po Nikitos Brusovo pražangos buvo skirtas baudinys. Jį sėkmingai realizavo ir Vadimą Miščiuką nuginklavo Aleksandras Saburovas (27:28).
 
„HC Žalgirio“ padėtis gerokai susikomplikavo trečiojo kėlinio pradžioje. Po tikslių Deniso Morozo (43:29) ir Jevgenijaus Jakovlevo (44:57) smūgių šeimininkai įgijo solidų pranašumą. Netrukus į „HC Zelenograd“ vartus po Konstantino Pimenovo pražangos buvo skirtas baudinys, bet Vadimas Mustafajevas nesugebėjo jo realizuoti. Žalgiriečių viltis atgaivino Vladislavo Nikulino (50:14) įvartis, tačiau visi svečių bandymai išlyginti rezultatą buvo nesėkmingi.
 
Šioms rungtynėms buvo registruoti keturi Lietuvos ledo ritulininkai: Ilja Četvertakas, Danielius Nomanovas, Edvinas Boroška ir Ugnius Čižas, tačiau jiems pasižymėti nepavyko.
 
Pirmadienį šios dvi komandos Zelenograde sužais dar vienas rungtynes.
 
„HC Žalgiris“ (41 tšk.) tarp 17 Vakarų konferencijos klubų liko 5-as, o „HC Zelenograd“ (52 tšk.) kartu su „HC Dmitrov“ (52 tšk.) pirmauja Vakaruose.